'Je kunt alles van de geit oppeuzelen'
Bokjes zijn niet 'rendabel', zoals hun vrouwelijke soortgenoten, want die geven melk. Wat gebeurt er dan met de mannetjesgeiten? Ze blijken erg lekker te zijn.
Joris Bijdendijk van RIJKS® in het Rijksmuseum in Amsterdam pleit ervoor om vaker geitenbokjesvlees te eten. Ze smaken volgens hem heerlijk. Iets om zelf ook eens te proberen, vindt hij.
Zelfs vegetariër Lydia van Maurik roept mensen op om geitenvlees te eten. Het is volgens haar beter als de bokjes een goed leven hebben en dan worden opgegeten dan dat ze meteen worden vernietigd.
Om die reden kookt Bijdendijk met Pasen een speciaal menu met dit vlees in zijn restaurant. Er zijn volgens hem meer restaurants die de bok op het menu zetten: Merijn van Berlo van Choux in de hoofdstad, Willem Schaafsma van Eindeloos in Leeuwarden en geitenvleesambassadeur Nel Schellekens. Bijdendijk: ,,Je kunt alle delen van de geit oppeuzelen, het is echt heel lekker vlees.''
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
-
Wat Eten We Vandaag: Piri piri drumsticks met gegrilde paprika
Zo’n gerecht dat vrijwel iedereen lust: piri piri drumsticks. We bakken de drumsticks eerst kort aan, zodat ze een mooi, bruin kleurtje krijgen. Vervolgens garen we ze met de paprika én zelfgemaakte marinade in de oven. De marinade krijgt door de rode rawit peper een lekker pitje. -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
Wat Eten We Vandaag: Traditionele moussaka
Moussaka is een traditionele Griekse ovenschotel op basis van aubergines, aardappel en gehakt in kruidige tomatensaus, afgetopt met bechamelsaus. Voor het ontstaan ervan gaan we terug naar het begin van de twintigste eeuw, toen een Griekse chef naar verluidt Franse invloeden introduceerde in de Griekse keuken, waaronder bechamelsaus. -
Wat Eten We Vandaag: Rabarber en sinaasappel kruimelmuffins
Warme en frisse smaken voeren de boventoon in deze muffins. Als er wat kruimeltjes overblijven kun je deze prima bewaren in de koelkast om er wat anders mee te maken. Wat dacht je van kruimels door de yoghurt, over gebak of serveren bij je fruit?
-
Groentegoeroe Estée ontbijt liefst met pannenkoeken en chocola
-
-
-
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Sterrenkok: 'Eet meer geit'
Eet meer geit. Het vlees van geitenbokjes is net zo lekker als lamsvlees en het is zonde dat het grootste deel van de 70.000 geitenbokjes die in Nederland worden geboren naar het buitenland verdwijnen of in sommige gevallen zelfs worden vernietigd. Laten we die zelf opeten.