'Jane Walker' moet vrouwen aan de whisky krijgen
In een poging meer vrouwen aan de whisky te krijgen vervangt het populaire merk Johnnie Walker binnenkort tijdelijk zijn iconische logo. De stappende man wordt vervangen door Jane Walker, zijn vrouwelijke tegenhanger.
,,Vrouwen zijn volgens ons best geïntimideerd door een whiskyvariant als scotch'', zei vice-topvrouw Stephanie Jacoby in een interview met zakennieuwssite Bloomberg. ,,Het is een opwindende kans om vrouwen bekender te maken met ons merk.''
Daarnaast wil Jacoby met de stap gendergelijkheid en de prestaties van vrouwen in de schijnwerpers zetten. Ze zegt dat bijvoorbeeld vanaf april het bestuur van Johnnie Walker voor 50 procent uit vrouwen zal bestaan. ,,We zouden graag zien dat Jane en Johnnie voortaan gezamenlijk de toekomst inlopen'', aldus Jacoby. Jane komt voorlopig op slechts 250.000 flessen te staan, die vanaf volgende maand in de Verenigde Staten te koop zijn.
Volgens Diageo, de producent achter Johnnie Walker, is het de eerste keer in de bijna 200-jarige geschiedenis van het merk dat het beroemde logo op deze manier wordt aangepast. Het whiskymerk probeert al langer de doelgroep te verbreden. Zo richtte Johnnie Walker zich vorig jaar vooral op de grote groep latino's in de Verenigde Staten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
Wat Eten We Vandaag: Aardappel-pompoenfrittata met Taleggio
Fritatta komt uit de Italiaanse keuken en is vergelijkbaar met de Spaanse aardappeltortilla. Het gerecht is een goedgevulde omelet, en leent zich uitstekend om overgebleven ingrediënten in te verwerken. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met broccoli en gehaktballetjes
Deze pasta met zelfgemaakte tomatensaus bevat veel groenten en staat in een handomdraai op tafel. Je kunt gemakkelijk variëren door het gehakt te vervangen voor kip of de broccoli door courgette. -
PREMIUMcolumn
Ons dorp gaat Grieks en bij Bas op Bezouki
Gehaktballetjes in tomatensaus, balletjes gevuld met geitenkaas, balletjes in citroen, balletjes aan een stokje, balletjes uit het pannetje... -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkool-kerriesoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep maar dan net even anders door de toevoeging van kerrie, geroosterde bloemkool en kokosmelk. Serveer de soep als voorgerecht of nuttig deze als opkikkertje tijdens de lunch.
-
PREMIUM
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
-
-
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
Wat Eten We Vandaag: Krokante mosselen uit de airfryer
Deze mosselen maken we met behulp van een airfryer en dat zorgt voor een krokant hapje. Samen met de romige knoflooksaus en frisse schijfjes citroen, breng je de Zeeuwse kust bij je thuis.