Volledig scherm
De nieuwe variant van Jägermeister smaakt naar koffie. © Jägermeister

Jägermeister lanceert nieuw drankje met koffiesmaak

De populaire kruidenlikeur Jägermeister brengt binnenkort een nieuwe variant op de markt: de Jägermeister Cold Brew Coffee, met de smaak van koffie en een vleugje cacao.

De kruidenlikeur, die gemaakt wordt in Duitsland, is populair in het uitgaansleven en bij wintersporters tijdens de après-ski - of bij sommigen zelfs tijdens het skiën. De introductie is deze winter. Voorlopig zal het drankje alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar zijn.

Het originele drankje bestaat uit 56 soorten kruiden, bloesems en vruchten. In deze variant komen daar Arabica koffiebonen en een vleugje cacao bij.

,,De nieuwe variant drink je best ijskoud”, laat het merk weten. ,,Zet de fles in de diepvriezer en schudt er hevig mee voor je een shotje serveert.” Het zou ideaal zijn voor wie een stevige opkikker nodig heeft. Het drankje heeft een alcoholpercentage van 33 procent, iets minder dan de originele kruidenlikeur. 

Fans van Jägermeister raakten bij de bekendmaking dolenthousiast. ,,Schrijf mij maar op", zegt een volger van de facebookpagina. Koffie en jäger is een winnende combinatie, vindt een ander. Een enthousiasteling heeft er maar een woord voor. ,,Yes, yes, yes, yes.”

Dit gebeurt met je lichaam als je een maand geen alcohol drinkt: