Hurry curry
Verzot op de Aziatische keuken? Hun gebruik van verse kruiden en oriëntaalse ingrediënten is iets waar veel mensen maar geen genoeg van kunnen krijgen. Doordeweeks hebben we misschien weinig tijd om langs de markt te struinen maar met deze hurry curry heb je toch een Thaise invloed op je bord.
Ingrediënten (4 personen):
- 400 g rijstnoedels
- 400 g kippendijen, in blokjes gesneden
- 2 el sojaolie
- 1 knoflookteen, fijngesnipperd
- 1 tl fijngehakte verse gember
- 1 rode puntpaprika, in reepjes gesneden
- 1 rode ui, in reepjes gesneden
- 1 bos lente ui, in ringen gesneden
- 2 el rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 1 el vissaus
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 50 g cashewnoten, grofgehakt
- 1 verse rode peper, in dunne ringen gesneden
- ¼ bosje koriander
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze (voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten):
- Breng in een grote pan gezouten water aan de kook en kook hierin de noedels beetgaar.
- Maak ondertussen de curry door in een pan de kippendijen in de sojaolie aan te bakken.
- Voeg knoflook, gember, rode ui en paprika toe en bak op hoog vuur 5 minuten al roerend verder.
- Voeg de ringen lente-ui en currypasta toe en roer goed door.
- Voeg als laatste de kokosmelk en vissaus toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Verdeel de noodles over vier kommen, schep de curry erover en garneer met cashewnoten, rode peper en koriander.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste? -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
Wat Eten We Vandaag: Slawraps met pulled chicken en zure room
Gezond eten hoeft zeker niet teleurstellend te zijn, probeer bijvoorbeeld eens deze sla wraps met pulled chicken. Een koolhydraatarme maaltijd met veel groenten. -
PREMIUM
Zo herken je ‘foute’ eitjes uit de Oekraïense legbatterij: ‘Kijk op het etiket’
Kijk goed op het etiket van koekjes en mayonaise om te voorkomen dat je ongemerkt ‘foute’ eieren eet. Daarvoor waarschuwen Milieu Centraal en de Dierenbescherming, nu duidelijk is geworden dat op grote schaal eieren uit Oekraïense legbatterijen in de Europese Unie belanden. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema.
-
PREMIUMEnergie1
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Oosterse vispakketjes met zilvervliesrijst
Een feestelijk gerecht: deze oosterse vispakketjes uit de oven. We kiezen voor pangasiusfilet, maar vul het pakketje met ieder andere witvis naar keuze, en marineer deze in het mengsel van knoflook, rode peper en gembersiroop. -
Beter Eten
Chocolade is niet gezond en dat ligt niet alleen aan de zware metalen die er soms in zitten
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: Amerikaanse onderzoekers troffen zware metalen aan in chocolade die ook in Nederland wordt verkocht. Niet goed, maar er zijn belangrijkere redenen om niet te veel chocolade te eten.