PREMIUM
Hoe stop ik met snoepen ’s avonds? En kan ik honger ‘wegdrinken’ met water? Expert geeft antwoord
Koken & EtenIn het najaar storten we ons op comfortfood en hartverwarmende snacks. Kun je langer zonder snacks als je je maaltijden opsplitst in meerdere kleine porties? Hoe raak je af van emo- of stresseten? En welke voedingsmiddelen stillen je honger wel?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Vlees van ruim duizend edelherten in de Oostvaardersplassen binnenkort weer te koop
Staatsbosbeheer moet deze winter 1600 edelherten afschieten in de Oostvaardersplassen in Flevoland. In het natuurgebied is ruimte voor maximaal vijfhonderd herten. Een klein deel van deze herten blijft achter in het gebied als voer voor andere dieren en micro-organismen. De andere herten komen beschikbaar voor consumptie. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
Ceo van Schotse bierbrouwer betaalt ontevreden winnaars reclamestunt 470.000 pond uit eigen zak
James Watt, ceo van de Schotse bierbrouwerij BrewDog, heeft 470.000 pond uit eigen zak betaald aan de ontevreden winnaars van een ‘massief gouden bierblikje’ uit een reclamecampagne. Nadat de Engelsen massaal het bewuste bier hadden gekocht, bleken de blikjes niet van massief goud. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
Koken & Eten
Eieren aan kokend water toevoegen of in koud water aan de kook brengen? Zo doet expert het
Maryam Ismaili Shekoh is specialist voeding en recepten bij het Voedingscentrum. Zij deelt elke week haar tips. Vandaag: eieren koken. Dat is een eitje, als je eenmaal weet hoe het moet.
-
Wat Eten We Vandaag: quiche met sardine en venkel
Deze quiche heeft een zoetzure smaak dankzij de vulling van ui, venkel en sardines. We gebruiken zelfgemaakt deeg. Geen zin of tijd om je eigen deeg te mixen? Koop dan bevroren bladerdeeg. -
-
-
PREMIUM
Appeltaarten uit de supermarkt: eentje springt er volgens smaakpanel echt uit
Appeltaart staat in de top drie van populairste gebak van Nederland. Zelfgemaakt is ’ie het lekkerst, maar ja, daar moet je maar net tijd voor hebben. Supermarkten verkopen ook huisgemaakte versies. Die gaan als warme taartjes over de toonbank. Maar smaken die wel naar appeltaart? Drie kenners doen een blinde test. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje.