PREMIUM
Hitte zorgt voor ergernis: mag die barbecue uit?!
Een speklapje op de barbecue in de achtertuin. Voor de één een feest met dit zonnige weer, voor de ander een bron van overlast. ,,Als het nu één keer was, oké. Maar het is iedere avond raak.''
Ze zucht nog maar eens. Hetty Willems (73) geniet van de warme zomer, maar die barbecues kunnen haar gestolen worden. De geboren en getogen Nijmeegse woont al jaren in Nijmegen Oud-West, en laten de grillfestijnen traditiegetrouw daar nu nét daar hoogtij vieren. ,,Een typische volksbuurt'', constateert Willems. ,,Die houden nu eenmaal van dat soort dingen. En sinds de komst van studenten in de wijk is het probleem helemaal de pan uit gerezen.''
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met deze tips maak je de perfecte sparerib
Bbq-chef Jord Althuizen maakt dit barbecueseizoen een gegarandeerd succes. Wekelijks verschijnt hij in een nieuwe video op AD Koken & Eten waarin hij de kneepjes van het vak uitlegt. Ook laat hij zien hoe je dé barbecuegerechten maakt die je niet mag missen deze zomer. -
PREMIUM
Wilfred kijkt voor zijn werk in afvalemmers: 'Negen van de tien mensen reageren enthousiast’
Koffiedik, aardappelschillen en ja, ook de stinkende resten van je met knoflooksaus doordrenkte bezorgmaaltijd: Goud waard, willen afvalverwerkers van de daken schreeuwen. Toch belandt het in de grijze kliko. En dus in de verbrandingsoven. ,,Mensen denken: ‘vies’, maar ze moeten gaan denken: ‘compost.’” -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken rijst met pittige cajunkip
In dit gerecht staan cajunkruiden centraal. Cajun kruiden zijn een mix van verschillende kruiden zoals cayennepeper en knoflookpoeder. Het zijn smaakmakers die de gebakken rijst net een beetje extra pit geven. -
Duurder tijdens levertijd: prijzen nieuwe auto’s blijven maar stijgen
Nieuwe auto’s zijn de afgelopen maanden rap duurder geworden, meldt dataleverancier Autotelex. Prijsverhogingen van vijf of zelfs tien procent zijn geen uitzondering en kunnen ook plaatsvinden ná het tekenen van het koopcontract. -
Koken & Eten
Borreltijd: deze vijf lekkere snacks bevatten weinig koolhydraten
Wie zegt dat het afzien is als je kiest voor een eetwijze waarin je koolhydraten beperkt? Niet Eatertainment, want die heeft vijf recepten waar iedereen van smult.
-
Energierekening
Ferdi: 'We hebben geen afwasmachine. Echt, klinkt raar hè? Ik zou niet weten waarom’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ferdi Verberk (57) uit Sint Anthonis. -
BBQ-chef Jord Althuizen laat zien hoe je bavette het lekkerste bereidt
Bbq-chef Jord Althuizen maakt dit barbecue seizoen een gegarandeerd succes. Wekelijks verschijnt hij in een nieuwe video op AD Koken & Eten waarin hij de kneepjes van het vak uitlegt. Ook laat hij zien hoe je dé barbecuegerechten maakt die je niet mag missen deze zomer. -
PREMIUM
Waarom je wel en niet je huis zou moeten verhuren
Je kunt er een aardige bijverdienste aan hebben, maar het idee dat er vreemden in je bed slapen is voor jou misschien een stap te ver. De voors en tegens van je huis verhuren.