Het is herfst en deze recepten passen goed bij het 'waterkoude’ weer
Koken & EtenHet wordt kouder en veel mensen trekken in deze tijd van het jaar het liefst de gordijnen vroeg dicht - het is toch al donker - en genieten binnen van gezelligheid en lekker eten. Daar passen deze gerechten van Eatertainment perfect bij.
Kruidige herfstsalade met pompoen en boerenkool Laten we beginnen met een salade. Dat klinkt niet zo herfstig, maar dat kan hij zijn, als je een herfstsalade maakt met geroosterde pompoen en knapperige boerenkool.
Paddenstoelen-herfstomelet met knoflooktoast Wat zie je in deze tijd in het bos en in je pan? Paddenstoelen. Daar passen kaas, eieren, prei en spekreepjes heel goed bij. Een stevig maal, deze omelet.
Tagliatelle met paprikasaus en bospaddenstoelen Kunnen ze jou ook wakker maken voor pasta? Dan is deze tagliatelle misschien wel iets voor jou. De paprikasaus maak je zelf en de gezouten cashewnoten eroverheen maken het gerecht af.
Pompoen-plaattaart met chipolataworstjes Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar je kunt er ook een borrelhapje van maken.
Herfstthee met appeltaartsmaak Thee die smaakt naar appeltaart, briljant toch? Hier zie je hoe je het maakt.
Tilapia uit de oven met spruitjes en pompoen Tot slot nog een fijn ovengerecht met spruitjes en pompoen. De specerijen maken er een echt najaarsgerecht van.
Meer inspiratie en tips vind je in deze video's over koken en eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
1
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Wat Eten We Vandaag: Klassieke quiche Lorraine
De Quiche Lorraine is ontstaan in de Franse regio Lotharingen. De hoofdingrediënten zijn room, eieren en spek. Leuk weetje: de naastgelegen regio Elzas heeft als typisch streekgerecht de flammkuchen, waarbij spek ook een van de belangrijkste ingrediënten is. Voor de quiche kun je zelf deeg maken, maar ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. -
Koken & eten
Mediterrane keuken gebruikt niet voor niets veel kruiden: supergezond door antioxidanten
Het beste dieet is een leefstijl, vinden de zussen Jansen & Jansen. Ze koken mediterraan en schreven daarover boeken. Vandaag: groentes en kruiden. -
Wat Eten We Vandaag: Franse plaattaart
Deze Franse plaattaart is op basis van prei en brie. Prei is, net als ui, scherp en pittig wanneer je het rauw eet. Door het kort te bakken en vervolgens te stoven in een groentebouillon, krijgt het een heerlijk zachte, iets zoete smaak. Dit combineert goed met de brie en walnoten.
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
-
-
-
Koken & Eten
Besparen op je eten? Zo eet je lekker en goedkoper
Snel klaar. Goed voor je lijf. Goed voor je budget. Diëtist Sandra Bekkari vertelt hoe zij boodschappen doet en deelt haar slimme bespaartips voor in de keuken. Met drie recepten voor voordelige gerechten. -
Wat Eten We Vandaag: Pittige makreelcouscous met sugar snaps
Met dit recept voor couscous zet je binnen twintig minuten een heerlijke maaltijd vol groenten op tafel. We mengen de couscous met sugar snaps, komkommer, mais en een olie van peterselie. Voeg er nog makreel in tomatensaus aan toe en je hebt je portie Omega 3 weer binnen.