Volledig scherm
Kleinere flessen wijn van Hema. © Hema

Hema komt met wijn voor paar glaasjes

Supermarktketen Plus begon er twee maanden al mee, en Hema volgt op de voet. Het warenhuis heeft voortaan ook kleinere flessen wijn in de schappen staan. 

Het gaat om acht wijnen die Hema verkoopt in flessen van 50 centiliter. Er zitten vier glazen in, volgens Hema ‘ideaal voor twee personen’. De trend is dat veel mensen liever minder drinken maar dan wel goede wijn. De wijnen zijn elk gemaakt van één druivenras. Bij wit is er chardonnay, sauvignon blanc, verdejo en pinot grigio. Bij de rode varianten: cabernet sauvignon, merlot, tempranillo en primitivo.

Het is een richting die meer bedrijven inslaan, beaamt foodtrendwatcher Esther Haanschoten. ,,Het speelt in op de trend van bewust genieten en de toename van eenpersoonshuishoudens.” Je ziet het bij wijn, maar ook elders in het drankenschap, zegt Haanschotten. ,,Neem gin en tonic. Bij Marks en Spencer in Londen zag ik pakketjes waarbij je in je eentje een mix kunt maken, met een flesje tonic en een miniflesje gin.”

Dit doet een maand zonder alcohol met je lichaam:

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.