Heerlijk eten en daarna lekker slapen: personeel van toprestaurant Tollius werkt samen mbo-studenten in Leerhotel
videoMbo-studenten van Leerhotel Het Klooster in Amersfoort staan te koken met zwarte truffel. De keuken en het restaurant zijn deze week drie dagen overgenomen door de chefs van top-restaurant Tollius. En de mbo’ers koken vrolijk mee.
Delen per e-mail
Met een grijns trekt tweedejaars student Jamie de Haan een roestvrijstalen keukenla open. Voorzichtig toont hij het zwarte goud. ,,Dit maakt het vooral bijzonder om te koken met Tollius. Zo’n ingrediënt als truffel daar werken we hier normaal natuurlijk niet mee. Veel te kostbaar. Al die bijzondere smaken, daar leer ik op zo’n avond echt veel van. Duindoornbes. Daar had ik bijvoorbeeld nog nooit van gehoord.’'
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
Koken & Weten Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid? -
Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt. -
PREMIUM
Fijn Spul Dit zijn de favoriete hebbedingen van Herman den Blijker: ‘Deze olie heelt snijwondjes snel’
De favoriete hebbedingen van chef-kok, horeca-ondernemer en televisiepersoonlijkheid Herman den Blijker (62). Hij is elke dinsdagavond te zien in Crisis in de Tent (SBS6, 21.30), waarin hij met Annemarie van Gaal noodlijdende restaurants helpt te overleven. -
PREMIUM
halen en brengen Stampend het nieuwe jaar in: we troosten onszelf massaal met oer-Hollands eten
Stampend gaan we weer het nieuwe jaar in. Ook sterrenkoks maken zich er schuldig aan. Met liefde. Duizenden dampende hartverwarmende stamppotten belanden via de drive-thru op ons bord.
-
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. -
PREMIUM
Krantenbezorger Ricardo (21) steelt harten van lezers met briefje: ‘Vier wekkers soms niet genoeg’
Bezorger Ricardo Kroep (21) uit Amersfoort heeft de harten van ‘zijn’ krantenlezers gestolen. In een humoristisch briefje stelt hij zichzelf voor en legt hij uit waarom de kranten soms nat zijn of te laat worden bezorgd. Bij vragen of klachten kunnen lezers hem een berichtje sturen.