HARIBO introduceert minder zoet snoep
HARIBO gaat drie nieuwe snoepvarianten aanbieden met 30 procent minder suiker. Ook gaat de snoepproducent duidelijker informatie verschaffen over de ingrediënten en portiegroottes.
,,Met Fruitilicious, Scubamix en Pinguins probeert HARIBO het vrolijke, kleurrijke karakter te behouden, maar ook te voldoen aan de wens om producten met minder suiker op de markt te brengen'', meldt Krista Fransen namens het Duitse bedrijf. ,,Deze alternatieven komen als toevoeging op het huidige assortiment.''
Dit betekent niet dat de originele snoepsoorten aangepast zullen worden. De snoepmaker ontwikkelde de suikerarme varianten 'om mensen die hun suikerinname willen controleren beter bij te staan'. Toch is HARIBO niet van plan het assortiment van snoepsoorten met minder suiker op de markt uit te breiden.
Om te zorgen dat kinderen niet te veel snoepen, geeft de gouden beer van de snoepproducent voortaan kleinere porties: circa 25 gram is genoeg, is de boodschap.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
Wat Eten We Vandaag: Sambalboter
Ben jij een samballiefhebber? Dan is deze boter echt iets voor jou. Het voegt iets meer pit toe aan je broodje, tijdens de borrel of gebruik de boter bijvoorbeeld eens op gekookte sperzieboontjes. -
1
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen carpaccio
Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas, door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in Nederland. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
-
Goed nieuws voor zoetekauwen: New York krijgt snoepmuseum
-
-
-
Frisse Start: kom je door het eten van koolhydraten sneller aan?
In de maand januari maken we een Frisse Start. Hierbij willen we bewuster eten, maar vooral blijven genieten. Test je kennis over voeding door onze Frisse Start-quizvragen te beantwoorden. Vandaag: is het waar dat je sneller aankomt door het eten van koolhydraten? -
Waarom Emmentaler geen beschermde kaas is en Edammer wel
De gatenkaas Emmentaler hoeft niet uit het Zwitserse Emmental te komen om in de EU Emmentaler te mogen heten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie woensdag geoordeeld.