Hak komt met potjes rode kool en bietjes zonder suiker en zout
De bekende Hak-klassiekers, rode kool en rode bieten met appels in pot, zijn nu ook zonder suiker en zout in supermarkten verkrijgbaar. Hak wil consumenten helpen om op een gemakkelijke en gezonde manier groente en fruit te eten. Daarnaast zijn de traditionele varianten ook nog verkrijgbaar.
De totale hoeveelheid suikers in het vernieuwde receptuur van rode kool en rode bieten bestaat alleen nog maar uit natuurlijke suikers. Zelfs die suikers zijn volgens Hak lager dan bij de klassieke producten. Dit is belangrijk, want anders worden de beoogde gezondheidseffecten teniet gedaan, volgens Nicole Freid, directeur Innovatie & Marketing van Hak.
,,Het is Hak gelukt om uit tientallen receptuurideeën er uiteindelijk twee te vinden waarbij mensen tijdens de bereiding niet de behoefte hadden om zelf nog eens suikers en zout toe te voegen. Dat zou het paard achter de wagen spannen zijn'', aldus Freid.
De groenten zijn op smaak gebracht met kruiden, specerijen en azijn. De rode kool bevat appels die van zichzelf minder zoet zijn dan die van de reguliere versie.
Ongemerkt gezonder
De inspanningen van Hak passen in de afspraken die voedselproducenten hebben gemaakt om hun producten minder zout, minder vet en minder zoet te maken. Door die afspraken is de Nederlandse voeding ongemerkt gezonder geworden, zeggen de levensmiddelenproducenten en supermarkten.
Foodwatch vindt dat er op dat succes wel iets valt af te dingen. Het is nog niet genoeg, vindt de voedselwaakhond. Volgens Foodwatch trekken oud-minister Edith Schippers (Volksgezondheid), het RIVM en wetenschappers steeds dezelfde conclusie: de voedingsindustrie doet onvoldoende haar best. Het winkelschap ligt nog bomvol vet-, zout- en suikerrijke producten.
Bekijk ook deze video over het eten van appels die bespoten zijn:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Schimmels op je eten? In veel gevallen is wegsnijden genoeg
Is je eten beschimmeld? Sommige schimmels zijn nuttig en smaken zelfs goed, andere zijn ronduit gevaarlijk. Wat blijft eetbaar en welke voedingsmiddelen moet je in zijn geheel weggooien? -
Voedingsproducenten: Nederlander eet ongemerkt gezonder
Doordat voeding ongemerkt minder zout, minder vet en minder zoet is, eten Nederlanders ongemerkt gezonder. Dat stellen de levensmiddelenproducenten en supermarkten. Voedingswaakhond Foodwatch vindt dat er op dat succes wel iets valt af te dingen. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
PREMIUM
Deze broers willen heel Nederland aan de bonen krijgen: ‘Koffie is gewoon veel lekkerder als je het vers drinkt’
Koffie van vers gebrande bonen, dàt is de toekomst, zeggen de Rotterdamse broers Harun en Sefa Bingul. Ze timmeren met hun Brandzaak stevig aan de weg, ook buiten Nederland. Het pand in Rotterdam werd te klein, nu werken ze vanuit Vierpolders, op Voorne-Putten.
-
koken&eten
Cola zit vol met suiker, maar zijn de light-varianten dan een gezondere keuze?
Van light tot zero en van ‘normale’ cola tot cola’s met smaken als vanille of cherry: de schappen in supermarkten liggen vol met allerlei soorten cola. Maar welke cola kun je het beste drinken als je wilt gaan voor de minst ongezonde optie? En maakt het nog uit of je voor Pepsi, Coca-Cola of gewoon een huismerk kiest? -
Rauwe kip afspoelen verspreidt juist meer bacteriën dan dat het wegneemt
Meer dan een kwart van de kip etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan om bacteriën weg te krijgen. Logisch, denk je misschien, maar juist door de spetters en het sap van de rauwe kip verspreiden de bacteriën zich door de keuken. Het Voedingscentrum raadt dan ook af om rauwe kip te wassen. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen.