Volledig scherm

Gun jezelf een stijlvolle dry January met deze mocktail

Royal Club (PARTNERBIJDRAGE)Nigel van der Horst is dé Chef met Lef. Royal Club vroeg hem om bij zijn gerechten een lekkere mocktail te bedenken. Vandaag brengt hij een wel hele bijzondere mocktail. Namelijk hét drankje om dry January mee door te komen.

Dat doen we met een suikervrije Royal Club A Spicy Ending, met daarbij twee verschillende soorten quesadilla’s, de quattro formaggi-kip-quesadilla en een vegetarische variant met bloemkool en zoete aardappel. “We gaan het jaar beginnen met pit. Deze mocktail heeft lef: niet te zoet en licht koolzuurhoudend”, aldus Nigel. “De komkommer van de tonic en de gember zijn lekker fris, terwijl de jalapeño een stevige kick geeft. Deze spannende combinatie van smaken haalt de scherpe randjes van de avond, of brengt er juist wat pit in!”

Start ook jouw nieuwe jaar met deze lekker pittige combinatie!

A Spicy Ending

Volledig scherm

Ingrediënten:
- 125 ml Royal Club tonic with a hint of cucumber (suikervrij)
- Jalapeño peper
- Gember
- Granaatappelpitjes
- Takjes rozemarijn


Bereidingswijze:
- Snijd de Jalapeño en gember in plakjes en maak de granaatappel schoon
- Vul het glas met blokjes ijs
- Voeg wat gember, schijfjes jalapeño en een takje rozemarijn naar smaak toe
- Schenk het glas vol met Royal Club Tonic with a twist of cucumber
- Even roeren...
- Maak af met de granaatappelpitjes

Quattro formaggi-kip-quesadilla

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 g kipgehakt
- 1 el sriracha
- 1 el honing
- 1 el chilisaus
- 1 el paprikapoeder
- 0,5 el gemalen komijn
- Snufje zout
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 40 g Parmezaanse kaas
- 40 g cheddar
- 40 g jonge kaas of mozzarella
- 4 wraps
- 30 g peterselie

Sausje
- 0,5 el sriracha
- 80 g crème fraîche
- 1 el chilisaus
- 0,5 el geraspte gemberwortel
- Circa 2 tl citroensap

Bereidingswijze:
- Meng het kipgehakt met de sriracha, honing, chilisaus, het paprikapoeder, de komijn en wat zout en laat even intrekken.
- Snijd de uien en paprika fijn.
- Rasp alle kazen en meng ze door elkaar.
- Verhit een koekenpan, bak de kip (bijna) gaar en voeg na een paar minuten de ui en paprika toe.
- Meng intussen alle ingrediënten voor het sausje in een kommetje.
- Leg op twee borden een wrap. Verdeel de helft van de kaas erover, daarna het kipgehakt/groentemengsel en dan de rest van de kaas.
- Leg de 2 resterende wraps erop en druk ze voorzichtig, maar stevig aan.
- Was en droog de koekenpan en verwarm hem zonder olie of boter op laag vuur.
- Laat een quesadilla van het bord in de pan glijden en bak hem circa 2 minuten.
- Houd goed in de gaten dat hij niet aanbrandt.
- Leg het bord op de quesadilla in de pan. Haal de pan van het vuur, leg je hand op het bord en doe een ‘flip over’. Dat wil zeggen dat je de pan snel omdraait, zodat de quesadilla op het bord komt te liggen.
- Laat hem met de ongebakken kant naar beneden weer in de pan glijden en bak ook die kant.
- Bak de andere quesadilla op dezelfde manier.
- Laat de quesadilla’s even afkoelen en snijd ze met een broodmes in parten.
- Serveer met het sausje.

Vega-quesadilla met bloemkool & zoete aardappel

Volledig scherm

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 200 g zoete aardappel
- 0,5 tl komijn
- 1 tl kaneel
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el honing
- 1 bloemkool
- 2 rode uien
- 1 el kerrie
- 5 g koriander
- 80 ml dikke kokosroom
- 1 tl sriracha
- Snufje zout
- 2 avocado’s
- 160 g vegetarische kaas naar keuze
- 4 wraps

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
- Schep ze om met de komijn, kaneel, 1 el zonnebloemolie en de honing.
- Leg ze op de bakplaat en bak ze 8 à 12 minuten in de oven.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de ui in maantjes.
- Verhit een pan op middelhoog vuur.
- Giet 1 el olie in de pan, voeg eerst de kerrie, kurkuma, en wat zout en dan de bloemkool en ui toe. Bak ze goudbruin en beetgaar.
- Snijd intussen de koriander fijn en meng hem met de kokosroom, sriracha en wat zout tot een sausje.
- Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Meng de zoete aardappels met de bloemkool en ui in een kom.
- Rasp de vegetarische kaas.
- Leg op twee borden een wrap en verdeel de helft van de kaas erover.
- Verdeel dan de helft van de avocado en het groentemengsel erover en tot slot de resterende kaas en avocado.
- Dek af met de resterende wraps en druk ze voorzichtig maar stevig aan.
- Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur.
- Laat een quesadilla van het bord in de pan glijden en bak hem circa 2 minuten.
- Houd goed in de gaten dat het niet aanbrandt.
- Legt het bord op de quesadilla in de pan. Haal de pan van het vuur, leg je hand op het bord en doe een ‘flip over’.
- Laat hem met de ongebakken kant naar beneden weer in de pan glijden en bak ook die kant.
- Bak de andere quesadilla op dezelfde manier.
- Laat de quesadilla’s even afkoelen en snijd ze met een broodmes in parten.
- Serveer met het sausje.

Advertisement