Grootste tokoketen trekt steeds meer Nederlanders: van super pittige noedels tot broodje bapao
Koken & EtenDe grootste keten van toko's in ons land heet Amazing Oriental. In de 24 vestigingen die er nu zijn vinden klanten van het Chinese bedrijf exotische producten uit landen als Korea of Vietnam. De 25ste winkel opent eind dit jaar in Rotterdam en het eind is nog niet in zicht: ,,We staan altijd open voor uitbreiding.’’
In kookboeken vind je als thuiskoks soms ingrediënten waarvan je denkt: waar moet ik dat vandaan halen? Als het gaat om een exotisch product is de kans groot dat Amazing Oriental het verkoopt. De keten voert een gigantisch assortiment. ,,We zijn klein begonnen in 1986", vertelt marketingdirecteur Liza Poon, wandelend tussen de schappen met onder andere voedingsmiddelen uit Japan, Korea, China, Indonesië, Vietnam en Suriname. ,,Een kleine winkel in het centrum van Amsterdam met een paar honderd producten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Fruit is gezond, maar soms kun je beter iets zoets nemen waar je echt trek in hebt
Over fruit doen veel verhalen de ronde. Voedingsexpert Karolien Olaerts over fabels en mythen over het zoet van de natuur. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
PREMIUM
Waarom de stad Utrecht al bijna 10 jaar geen Michelinster heeft
Amsterdam: 21 restaurants met een Michelinster, Rotterdam: 9. Den Haag: 1. Utrecht: 0. Sinds Grand Hotel Karel V in 2013 haar Michelinster verloor, telt de stad geen sterrenrestaurant meer. Alweer bijna tien jaar, dus. Volgende week worden de sterren weer uitgereikt. Maakt Utrecht kans? -
Koken & Eten
Chili con carne maken? Met deze tips is het altijd een succes
Chili con carne is een van origine Mexicaans stoofgerecht. Je hebt er niet veel voor nodig: vaak heb je aan vlees, knoflook, ui, tomaten en bonen al genoeg. Maar hoe maak je dit gerecht nou zelf? Welke kruiden heb je bijvoorbeeld nodig, en hoe zorg je ervoor dat hij niet té pittig wordt? -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt?
-
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Wat Eten We Vandaag: Pizza shoarma uit de airfryer
Je kunt veel gerechten bereiden in een airfryer; zo ook pizza’s. De winst zit hem onder andere in de bereidingstijd: een pizza uit de airfryer is sneller klaar dan een pizza uit de oven. Wij bereiden deze pizza met shoarma en maken ’m af met knoflooksaus. -
PREMIUMEn IS HET WAT?
Waarom een klontje boter prima kan en ‘milde’ olie het juist niet is
Ben jij een boter- of olieliefhebber? Bij olie is er keuze genoeg. Denk aan olijfolie, arachideolie, zonnebloemolie of kokosolie. Maar wat is nu eigenlijk het beste om te gebruiken – en waarom? Experts geven hun oordeel over het groeiende aanbod aan producten.