Grootste tokoketen trekt steeds meer Nederlanders: van super pittige noedels tot broodje bapao
Koken & EtenDe grootste keten van toko's in ons land heet Amazing Oriental. In de 24 vestigingen die er nu zijn vinden klanten van het Chinese bedrijf exotische producten uit landen als Korea of Vietnam. De 25ste winkel opent eind dit jaar in Rotterdam en het eind is nog niet in zicht: ,,We staan altijd open voor uitbreiding.’’
In kookboeken vind je als thuiskoks soms ingrediënten waarvan je denkt: waar moet ik dat vandaan halen? Als het gaat om een exotisch product is de kans groot dat Amazing Oriental het verkoopt. De keten voert een gigantisch assortiment. ,,We zijn klein begonnen in 1986", vertelt marketingdirecteur Liza Poon, wandelend tussen de schappen met onder andere voedingsmiddelen uit Japan, Korea, China, Indonesië, Vietnam en Suriname. ,,Een kleine winkel in het centrum van Amsterdam met een paar honderd producten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Wat eten we met Moederdag? Dit zijn de vijf lekkerste high-teahapjes
Zondag is het Moederdag. Naar een leuk restaurant voor een high tea kan nog niet, maar haar thuis in de watten leggen wel. Met deze heerlijke hartige en zoete gerechten is succes gegarandeerd, alleen al omdat je het zelf voor haar klaarmaakt. -
PREMIUMKoken & Eten
Fruit is gezond, maar soms kun je beter iets zoets nemen waar je echt trek in hebt
Over fruit doen veel verhalen de ronde. Voedingsexpert Karolien Olaerts over fabels en mythen over het zoet van de natuur. -
Wat Eten We Vandaag: Zelfgemaakte knoflooksaus
Deze heerlijke knoflooksaus maak je gemakkelijk zelf, en wint het absoluut van de kant-en-klare varianten. Dit heerlijke sausje mag niet ontbreken bij de barbecue, een broodje shoarma of is zeer geschikt als dip bij de borrel. -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s. -
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta. -
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze. -
PREMIUMEn IS HET WAT?
Waarom een klontje boter prima kan en ‘milde’ olie het juist niet is
Ben jij een boter- of olieliefhebber? Bij olie is er keuze genoeg. Denk aan olijfolie, arachideolie, zonnebloemolie of kokosolie. Maar wat is nu eigenlijk het beste om te gebruiken – en waarom? Experts geven hun oordeel over het groeiende aanbod aan producten.