Groot deel horeca staat niet achter wanhoopsactie op 17 januari
De actiebereidheid in horecaland is groot, maar lang niet alle horecaondernemers gaan mee in de wanhoopsactie om op zondag 17 januari de deuren open te gooien.
Delen per e-mail
Over één ding zijn alle horecaondernemers het eens: er moet iets gebeuren, en snel ook. Zonder zicht op een datum én zonder aanvullend steunpakket, dreigt een groot deel van de horeca te bezwijken aan de maatregelen tegen het coronavirus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Plan coalitie: honderden miljoenen extra coronasteun voor horeca en cultuur
De regeringscoalitie broedt op plannen om horecazaken en cultuurinstellingen extra geld te geven als zij nog langer dicht moeten blijven. Mogelijk gaat het om honderden miljoenen euro’s, al is er nog geen besluit gevallen. -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we laatste drie cadeaupakketten weg. -
PREMIUM
Horeca verdeeld over opening half januari: ‘Terugschoppen is niet de beste oplossing’
BREDA/ROOSENDAAL - Kun je vanaf 17 januari weer een biertje in de kroeg doen? De Bredase horeca zegt de deuren die dag open te gooien. Maar in Roosendaal lopen ze nog niet mee in die polonaise. ,,We willen allemaal actie, maar of dit de beste vorm is?” -
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus.
-
Maaltijdvervangende repen en shakes zijn ongezond: te veel suiker, te weinig eiwitten
De meeste maaltijdvervangers, bedoeld om mee af te vallen, zijn slecht voor de gezondheid. De shakes en repen bevatten weinig eiwit en veel suikers, concludeert de Consumentenbond na onderzoek. -
Wat Eten We Vandaag: Varkensfilet in mosterdkorst met geroosterde pompoen
Een varkensfiletlapje is op het eerste gezicht niet zo’n spannend stukje vlees, maar in dit recept komt de smaken perfect tot zijn recht door de zelfgemaakte mosterdkorst. De varkensfiletlapjes worden geserveerd met geroosterde pompoen uit de oven; een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat. -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord.