Hoe maak je een granola écht gezond? En waar moet je extra op letten? Sandra Bekkari deelt haar tips én een basisrecept.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe maak je een granola écht gezond? En waar moet je extra op letten? Sandra Bekkari deelt haar tips én een basisrecept. © Shutterstock / Karl Bruninx

Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)

Koken & EtenGranola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. 

  1. Radioman én cocktailliefhebber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderijtje van vloeistoffen’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Radioman én cocktail­lief­heb­ber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderij­tje van vloeistof­fen’

    Hij is absoluut géén pro in het maken van cocktails, benadrukt hij, maar slechts een ‘hobbyshaker’. Eentje die ijsblokjes gewoon met z’n hand pakt in plaats van met een ijsblokjestang, maar wél eigenaar is van een ‘jigger’ (een maatbekertje) en een cocktailbijbel. Drie cocktailrecepten voor de zomer van radiopresentator Jurgen van den Berg uit Utrecht.