Goed nieuws voor zoetekauwen: New York krijgt snoepmuseum
In New York gaan in de zomer de deuren open van een snoepmuseum. Het museum, dat krap 3.000 vierkante meter groot wordt, is een initiatief van restaurantketen Sugar Factory.
The Museum of Candy krijg 15 'belevingsruimten' met elk een eigen thema. Er komt ook een toetjesmarkt met twintig kramen en een Sugar Factory Café. De bezoekers kunnen snoep eten, selfies maken bij ’s werelds grootste Gummibeer, kennis opdoen over suiker en bekijken hoe allerlei lekkernijen worden vervaardigd.
Charissa Davidovici is de initiatiefnemer. Ze sluit niet uit dat er meer locaties zullen volgen. ,,New York City is de perfecte locatie voor ons eerste museum, het is het epicentrum van entertainment. We kunnen niet wachten om dit concept wereldwijd te delen.'' Sugar Factory heeft restaurants in onder meer in de Amerikaanse staten Florida, New York en Connecticut, maar ook in Dubai en op de Filipijnen. Beroemdheden als Mariah Carey en Lil Wayne brachten er een bezoekje.
In Europa kennen we het fenomeen zoetmuseum goed. Het Musée du Bonbon in het Franse Uzès is gewijd aan de geschiedenis van het merk Haribo. In het Spaanse Xixona laat het Museo del Turrón zien hoe de beroemde noga uit de streek wordt gemaakt. Het Hongaarse Szabo-Szamos marsepeinmuseum staat vol met beelden van het zoete amandelspul. In Choco-Story in Brugge draait het uiteraard om chocolade en in Gelato Museum Carpigiani in het Italiaanse Bologna kun je ijs proeven en zelf proberen ijs te maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMHeel Holland Bakt
Zineb schopte het tot HHB-finale: ‘Bakken was therapeutisch toen moeder overleed’
Koken en bakken voor een groep mensen kan zenuwslopend zijn, maar Zineb El Moudden (36) bakte voor drie miljoen mensen in de finale van Heel Holland Bakt. ,,Mijn droom is mijn eigen kookboek uit te brengen en een studio te hebben waar ik workshops aan mensen kan geven. Gezelschap en goed eten maken mensen gelukkig.’’Alphen aan den Rijn -
Wat Eten We Vandaag: Preistamppot met gember, kerrie en garnalen
Met stamppotten kun je eindeloos variëren: probeer eens deze variant met gember, kerrie en garnalen. Tip: gebruik bij voorkeur kruimige aardappelen, want deze vallen goed uit elkaar na het koken. -
Deze chocolade trends zijn de droom van iedere chocoholic
Sommige mensen kunnen het bij een klein stukje chocolade houden. Anderen eten meteen de hele reep op. Ben jij ook een ‘chocoholic’? Dan gaat je hart vast sneller kloppen van elke chocolade trend die op je pad komt. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet, waarbij het water je in de mond loopt. -
PREMIUM
In dit restaurant gaat het er compleet anders aan toe: ossentong en vissengraten op menu
Geen biefstuk, maar een ossentong. En geen simpele ketchup, maar een sausje gemaakt van vissengraat. Bij restaurant Kom Eten in Hoogmade gaat het er op de Kop tot staart-avond nét iets anders aan toe dan in de meeste keukens.Hoogmade -
PREMIUMEnergie1
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten?
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
-
-
Zo wordt taart bakken een piece of cake
Met een taart hoef je niet de hele dag bezig te zijn, bewijzen deze vijf heerlijke taarten. Deze baksels zijn binnen een uur klaar. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging