Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Giphart maakt een geweldig eigerecht: Huevos a la flamenca

Koken & EtenNa een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek kwam Ronald Giphart erachter dat het hartige ontbijtgerecht gipsy eggs meer met Karel V en Belgen te maken heeft dan met zigeuners.

Op een zaterdagochtend keken we naar Saturday Kitchen op de BBC, waar een Engelse chef een hartig ontbijtgerecht bereidde genaamd gipsy eggs. Het leek een beetje op onze familieklassieker shakshuka - eieren gepocheerd in een saus van tomaten, chilipeper en ui - die we echter nooit als ontbijt serveren.

Mondwaterend volgden wij de bereidingswijze en tegen de tijd dat de chef zijn schotel presenteerde, had mijn vrouw al gekeken of we toevallig alle ingrediënten in huis hadden. Het was per slot van rekening ochtend en we hadden nog niets gegeten. Vanuit de keuken riep ze dat ze een poging wilde wagen.

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.