Giphart: gefrituurde gevulde dadels zijn lekkerste dadelgerecht ooit
Na een treinreis naar Brussel heeft de dadel voor Ronald Giphart geen geheimen meer.
Delen per e-mail
De dadels die wij eten komen allemaal van vrouwelijke planten
Met vriend Rik ging ik naar Brussel. Rik is chef-kok van restaurant Madeleine in Utrecht en reisleider van culinaire tripjes naar wereldsteden. Dan wordt hij ingehuurd om groepen horecaffers (zoals mensen in de horeca elkaar noemen) rond te leiden langs gastronomische hotspots. Het fijne is dat Rik vaak eerst op verkenningstocht naar zo’n stad moet.
Nog fijner: hij neemt dan iemand mee. Dat bracht ons dus in Brussel, een stad die ik niet per se associeerde met culinaire uitspattingen, wat weer aantoont hoe onbenullig weinig ik ervan weet.
Rik weet wel ongelooflijk veel van eten, veel meer dan ik ooit bij elkaar zou kunnen googelen, maar zonder dat hij een betweter of kennisspuier is, zoals de meeste foodies of eethipsters.
Verder in het nieuws
-
Koken & Eten Waarom een eetdagboek helpt als je wilt afvallen
Een eetdagboek kan een krachtig hulpmiddel zijn om je eetgewoontes te veranderen. Hoe werkt het? Werkt het überhaupt? Een expert en twee ervaringsdeskundigen vertellen. -
Koken & Eten ‘Iedereen met stuk land kan een voedselbos beginnen’
Met een voedselbos produceer je je eigen biologische planten, fruit en kruiden, die je thuis in de keuken kunt gebruiken. Madelon Oostwoud schreef een boek over het fenomeen. -
Wat Eten We Vandaag: Milkshake & chocolate chip cookies
Morgen begint de werkweek alweer, maar gelukkig kun je vandaag nog even genieten van het weekend. Dat gaat een stuk gemakkelijker met deze milkshake en chocolate chip cookies. -
Koken & Eten Verbluffend: Jennifer valt 55 kilo af binnen een jaar. ‘Deze vijf tips bleken voor mij te werken’
Jennifer Still is een schrijfster en editor uit New York, die geniet van eten, drinken, televisie kijken en al haar hele leven kampt met overgewicht. Zij viel toch 55 kilo af in minder dan een jaar tijd en vertelde onlangs aan Business Insider hoe ze dit gedaan heeft. -
Koken & eten Vis uit blik saai? Niet met deze recepten
Vis uit blik minderwaardig? Welnee, als je maar goeie blikken koopt, vindt Bart van Olphen. Zijn tweede boek met recepten met vis uit blik is net uit. Drie makkelijke gerechten.
-
Einde van een tijdperk: Ikea neemt het één euro-ontbijt op de schop
Liefhebbers van een Ikea-ontbijt mogen vanaf nu hun knip trekken. Althans, als ze geen lid zijn van de Ikea-familie. Wie geen pasje heeft, moet voortaan in de buidel tasten voor het geliefde één euro-ontbijt. Voor pashouders blijft de schade beperkt tot 20 cent meer. -
PREMIUM
Koken & Eten Ruby is ‘de vierde smaak’ naast puur, melk en wit
Het is hommeles in chocoladeland. Steen des aanstoots: een fruitige roze chocoladesoort van ongefermenteerde cacaobonen. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde pita’s met homemade vegaballetjes
Het is weekend en dus heb je de tijd om uit te pakken. Daarvoor zijn deze gevulde pita’s perfect geschikt voor: je maakt zelf de vegaballetjes en ook de knoflooksaus is zelfgemaakt. Dat wordt smullen!