Giel Beelen: eet komende maand meer plantaardig
Giel Beelen is samen met Sigrid ten Napel en Teske de Schepper de nieuwe ambassadeur van de Veggie Challenge campagne. Samen met tientallen andere BN'ers roepen ze Nederlanders op vanaf 1 januari een maand lang vlees vaker te laten staan en meer plantaardige voeding te eten.
Giel Bellen ging de uitdaging eerder dit jaar zelf aan. ,,Kijk eens kritisch naar de brandstof die je in je eigen lichaam gooit. Kies je het beste, of het slechtste? Als je een plantaardig voedingspatroon niet probeert voor de dieren, of voor het klimaat, doe het dan voor jezelf.” De campagne is een initiatief van van ProVeg, een non-profitorganisatie, die zich inzet voor plantaardige voeding.
Sigrid ten Napel kiest vanwege het milieu voor plantaardig voedsel. ,,Minder vlees eten is zo ontzettend belangrijk voor het behoud van een gezonde aarde. Met een relatief kleine verandering in gewoonten kan je bijdragen aan een enorm verschil. En je hoeft tegenwoordig ook echt niet meer in te leveren op smaak, alles is mogelijk in de keuken wanneer je plantaardig eet. Kortom heerlijk eten én een positieve impact", aldus de actrice.
Teske de Schepper is het daarmee eens. ,,Plantaardig eten was voor mij veel makkelijker dan verwacht! Toen ik de stap zette wilde ik gelijk niet meer anders", zegt de vlogster.
Paul McCartney
In januari biedt ProVeg gratis kookdemo's, coaching, recepten en een app die laat zien hoe veel gebruikers besparen aan. Daarnaast werkt de stichting samen met BN'ers, influencers en bedrijven om zoveel mogelijk mensen aan te sporen plantaardig te eten.
Ook in andere landen wordt aangespoord vlees in januari vaker te laten staan. Zo zijn onder anderen Joaquin Phoenix, Paul McCartney en Alicia Silverstone ambassadeur van de Britse campagne Veganuary.
Inspiratie nodig voor een vegetarisch gerecht? Probeer deze chili sin carne:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tomaten uit de oven met tonijn en feta
-
Wat Eten We Vandaag: Paastrifle met aardbeienjam, vanillevla en frambozen
Deze trifle is binnen vijftien minuten klaar en is leuk om samen met de kinderen te maken. De chocolade paashaasjes geven het dessert een feestelijk accent. -
Wat Eten We Vandaag: Chocolate chip mugcake
Deze mugcake maak je in een paar minuten: roer de ingrediënten door elkaar, doe het beslag in een mok, en zet deze in de magnetron. Makkelijker kan haast niet. -
Koken & Eten
Fransman achter Instagram-hit Daily Dutch Lunch: ‘Frikandel met discodip favoriet’
Ken je die mop van een Fransman die een Nederlandse bedrijfskantine binnenliep? Die werd een hit op Instagram! De man achter de pagina Daily Dutch Lunch blijft liever anoniem, maar de foto's op het account met ruim 14.000 volgers spreken boekdelen. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
PREMIUM
Smaakpapillen van fijnproevers volop gekieteld tijdens Bergse ProefMei: ‘Verder kijken dan ansjovis’
Bergen op Zoom -
-
-
PREMIUM3
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.