Gezond smullen van deze groenterolletjes
Delen per e-mail
Snel, gezond, makkelijk en nog hip ook. Met deze Aziatische groentenrolletjes heb je het goed voor elkaar.
Tips voor ingrediënten:
rauwe biet
rauwe wortel
taugé
avocado
doperwten
gebakken paddenstoelen
komkommer
paprika
alle soorten verse kruiden
Saus 1
beetje mayo, yoghurt, kwark of allemaal
wasabipasta
Saus 2
olijfolie
sesamolie
sojasaus
Om in te rollen
zeewiervellen, rijstvellen of ijsbergsla
Bereidingtijd: 20 minuten
Snijd alle ingrediënten die jij graag in je rolletjes wil verwerken in reepjes, bijvoorbeeld met de keukenmachine.
Maak de groeten daarna aan met een beetje olijfolie, mosterd, kerriepoeder, zout en peper. Zo maak je een minislaatje dat smaakvol en lekker plakkerig is en dus de boel bij elkaar houdt.
Maak nu saus 1 van wasabipasta, mayo en/ of yoghurt en kwark. Doe dit een beetje op gevoel en naar smaak: wil je pittig of juist niet?
Maak ook alvast saus 2 van ongeveer 4 el olijfolie, 3 druppels sesamolie en 2 el soyasaus. Pas ook deze verhoudingen aan op jouw eigen smaak.
Dan nu het rollen. Wanneer je rijstvellen gebruikt, haal je elk vel voor het rollen even door heet water. Leg een vel of blad voor je neer. Smeer licht in met saus 1 en drapeer dan de reepjes groente en gelijkmatig overheen. Sla de zijkanten van het vel of blad een beetje naar binnen en rol dan vanaf onder naar boven op.
Tip: Eenmaal opgerold is het ’t lekkerst ze zo snel mogelijk op te eten met saus 2 als dipsaus, maar de rolletjes zijn ook ideaal om mee op stap te nemen in je broodtrommel of picknickmand. Vervoer de saus dan wel in een apart flesje.
Je kunt de vulling ook uitbreiden met gebakken blokjes tofu, reepjes omelet, of met garnalen, rosbief of gerookte kip
Powered by 24Kitchen
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Verder in het nieuws
-
Koken & Eten Het witte goud is er waarschijnlijk lekker vroeg bij
Het traditionele oogstseizoen van witte asperges is van begin april tot en met 24 juni, maar het zou heel goed kunnen dat we al veel eerder aan het witte goud zitten, zeggen sommige telers. -
Deze kleurige broodjes bestaan voor een derde uit groente
Broodjes met bloemkool, spinazie, bieten en paprika. Het is een manier om meer groenten binnen te krijgen. Ze liggen nu in de supermarkt. -
PREMIUM
over de tong Van de tiramisu van Zafvino kun je schalen op
Een Italiaans restaurant, zo zegt ZafVino in Arnhem over zichzelf. Als je binnenstapt, heeft het ook veel weg van een rumoerige, pubachtige zaak. -
Is er straks nog genoeg chocolade? Alleen als we de boeren beter betalen
Fairtrade verhoogt de minimumprijs die boeren ontvangen voor hun cacaobonen. Volgens de organisatie is deze maatregel hard nodig omdat de meeste cacaoboeren in armoede leven. Daarnaast moet een betere prijs voorkomen dat met name in West-Afrika duizenden boeren stoppen met de cacaoteelt, waardoor de productie van chocolade onder druk komt te staan. -
Restaurantdode blijft raadsel, ook justitie opent onderzoek
Na het Spaanse ministerie van Volksgezondheid opent ook justitie een onderzoek naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Een vrouw van 46 overleed afgelopen zaterdag na een etentje, haar man en zoon werden ziek. De teller van het aantal gevallen van vermoedelijke voedselvergiftiging is opgelopen tot 29.
-
Koken & eten Eten met label ‘biologisch’ vinden we lekkerder
Wanneer er een biolabel op voedingsmiddelen zit, vinden we die lekkerder en gezonder. We zijn ook bereid er meer voor te betalen. Dat ontdekten Belgische onderzoekers. -
PREMIUM
Eetrecensie Bij restaurant Sistermans in Roosendaal is aandacht voor mens en gerecht
ROOSENDAAL - Wat er veranderd is sinds de nieuwe uitbaters restaurant Sistermans in Roosendaal overnamen? Eigenlijk helemaal niks. We nemen er toch een kijkje en in het geval van 'De Sis' blijkt dat beslist geen straf. -
PREMIUM
Koken & eten ‘Gedachte dat insecten vies zijn, zit ons in de weg’
Tientallen miljoenen euro’s stoppen investeerders in de ontwikkeling van grootschalige insectenkwekerijen. En in de supermarkt kun je ook al heel voorzichtig kiezen voor meelwormen in plaats van rundvlees. ,,Wat nog in de weg zit, is de gedachte dat insecten vies zijn.’’