Gevulde paprika's met marinara saus
Deze heerlijke Italiaans-Amerikaanse ovenschotel komt rechtstreeks uit Ohio. In de Italiaanse familierestaurants tref je dit gerecht altijd op de kaart aan. Je kunt dit gerecht maken met de pittige Hongaarse groene pepers, maar mocht je liever voor zoet gaan, pak dan rode puntpaprika’s.
Ingrediënten (4 personen):
Marinara saus:
- 2 el olijfolie
- 2 witte uien, grofgehakt
- 3 knoflooktenen, grofgehakt
- 2 blikken gepelde tomaten
- 4 el basilicumblaadjes, grofgehakt
- Blaadjes van 2 takjes oregano
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Gevulde paprika's:
- 4 rode puntpaprika’s of Hongaarse pepers
- 400 gr verse worst
- 4 blaadjes salie, fijngehakt
- 8 el paneermeel
- 8 el fijngeraspte parmezaanse kaas
Benodigdheden:
- Sauspan
- Staafmixer of blender
- Ovenschotel
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Verhit de olijfolie en bak de uien en knoflook glazig.
- Voeg de overige ingrediënten toe en stoof de marinara saus 10 minuten.
- Pureer de saus in een blender of met een staafmixer en houd warm.
- Snijd de paprika’s over de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Knijp de vulling uit de verse worst, roer hier de fijngehakte salie doorheen en verdeel de vulling over de paprikahelften.
- Meng het paneermeel met de parmezaanse kaas en strooi het mengsel over de met worst gevulde paprika’s.
- Plaats in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (of barbecue) van 200 °C en bak circa 20 minuten tot de worst gegaard is.
- Lepel de marinara saus over de geroosterde paprika’s.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Risotto met witte asperges en gedroogde Parmaham
-
Waarom Emmentaler geen beschermde kaas is en Edammer wel
De gatenkaas Emmentaler hoeft niet uit het Zwitserse Emmental te komen om in de EU Emmentaler te mogen heten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie woensdag geoordeeld. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUM3
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Enchiladas met kip
Enchiladas zijn afkomstig uit de Mexicaanse keuken, voor dit recept vullen we tortillawraps met tomatenblokjes, zwarte bonen, spinazie en kip.
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Paratha met pulled oesterzwam en riata
Een avond Indiaas genieten? Dat doe je met dit recept voor paratha met pulled oesterzwam en riata. Het gerecht bevat veel groenten en de oesterzwammen zijn een goede vervanger van vlees. -
Wat Eten We Vandaag: Chocolate chip mugcake
Deze mugcake maak je in een paar minuten: roer de ingrediënten door elkaar, doe het beslag in een mok, en zet deze in de magnetron. Makkelijker kan haast niet.