Volledig scherm
© 24Kitchen

Gestoomde bao gevuld met granaatappelparfait

Met dit gerecht sluit je het diner niet elke dag af. Toch is het zeker de moeite waard om het uit te proberen. Doe dit vandaag nog!

Ingrediënten voor 6 personen:
Voor de bao:
- 500 g bapaomeel
- 7 g poedergist
- 75 g suiker
- 5 g zout
250 ml water

Pate a Bombe:
- 175 g eidooier
- 350 g kristalsuiker
115 g water

Granaatappelparfait:
- 460 ml slagroom
- 4 g bladgelatine
- 120 ml granaatappelsap
250 g pâte à bombe

Yogurtkarnemelksaus:
- 150 ml yoghurt
- 150 ml volle karnemelk
- 1 el poedersuiker
2 takjes tijm

Granaatappelvinigrette:
- Halve granaatappel
- 1 citroen
- Olijfolie extra vierge
1 tl poederduiker

Benodigdheden:
- Stoompan
- Olie om in te frituren
- Verse granaatappelpitjes
- Bakpapier

Bereiding:
Bao:
Meng het bapaomeel met het gist en de suiker. Voeg een beetje zout toe. Giet het water er langzaam bij en kneed tot een egaal en soepel deeg. Is het deeg te droog voeg dan extra water toe. Kneed met de hand nog goed door. Rol een pil van het deeg en verdeel het deeg in 9 gelijke stukken. Bol het deeg op. Leg de deegbollen op stukjes bakpapier. Laat de deegbollen circa 1 uur rijzen. Stoom de deegbollen 10 minuten en laat afkoelen. Verhit de olie om te frituren 180°C. Halveer het broodje en frituur ze tot ze goudbruin en krokant zijn.

Pate a bombe:
Klop de eidooiers luchtig. Kook de suiker met het water op tot 115°C. Verlaag de snelheid van de machine. Giet langzaam de suikersiroop erbij en klop koud. Als je pate a bombe over hebt kun je deze invriezen.

Parfait:
Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Week de gelatine in koud water. Verwarm de geweekte gelatine met wat aanhangend water. Voeg het granaatappelsap toe en roer door. Meng de helft van het sap in fases door pata a bombe en vervolgens met de geslagen room. Giet de parfaitmassa in een met plasticfolie beklede vorm en vries in.

Yogurtkarnemelksaus:
Meng de yoghurt met de karnemelk en de poedersuiker. Ris en hak de tijm. Meng de tijm met saus. Hang de karnemelk in een fijn doek op een bolzeef uit en laat uitlekken voor een nacht. Weeg nu het uithangsel (de wei) af en meng met 10% poedersuiker.

Granaatappelvinigrette:
Breek de granaatppel open zodat je gemakkelijk de pitjes eruit kunt halen. Voeg het sap van 1 citroen, scheut olijfolie en de poedersuiker toe.

Opmaak:
Verdeel een circel van de granaatappelvinigrette over het bord. Steek de parfait uit ter grote van de onderkant het broodje. Serveer de parfait op het broodje met de yoghurtkarnemelksaus. Dek af met de bovenste deel van het broodje.

Eet smakelijk

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl