Gemakkelijk koken: vijf lekker makkelijke eenpansgerechten
Koken & EtenBij sommige maaltijden zit de kunst hem niet alleen in wat je erin stopt, maar ook hoe je het bij elkaar brengt. En het eenpansgerecht bewijst dat je alles soms gewoon lekker door elkaar mag gooien. Deze week verzamelt Eatertainment voor ons vijf gerechten waar je gegarandeerd maar één pan voor nodig hebt.
Pak een pan. Pak je ingrediënten. Gooi die ingrediënten in de goede volgorde in je pan. Klaar. Uitgebreid koken kan leuk zijn, maar het klassieke eenpansgerecht geeft een heel eigen vorm van voldoening. Het eindresultaat is heerlijk, en na afloop hoef je maar één pan af te wassen. Ideaal, toch?
Rösti met spinazie, feta en avocadospread: Geen kleine rösti die je met de hand kunt eten, maar een groot en panvullend aardappelbaksel vol interessante smaken. Knapperig, maar gevuld met zachte stukjes feta.
Portugese tomatada met kip: Een dikke tomatensaus met kip en groenten die je het liefst recht uit de pan wil slurpen. Dit gerecht speelt wel vals, want voordat je alles in een diepe pan met deksel samenbrengt moet je sommige ingrediënten even opbakken in een koekenpan. Maar als een gerecht zo lekker is, zien we dat door de vingers.
Groene shakshuka met spinazie en munt: Normaal is deze oosterse schotel met gepocheerde eieren rood, maar deze keer is hij groen dankzij de spinazie. Extra lekker met versgebakken pitabroodjes of lamash.
Jambalaya met chorizo en notenrijst: Vroeger vond je deze smaakexplosie van rijst, groenten en vlees alleen aan de oevers van de moerassen in het Amerikaanse Louisiana, maar hij smaakt even goed op een tafeltje naast de sloot in de polder.
Paella met chorizo: Met deze heerlijke rijstschotel stop je het gevoel van een Spaanse zomeravond in je koekenpan. Schenk er een glas koude sangria bij en de maaltijd kan niet meer stuk.
Meer inspiratie en tips voor in de keuken vind je hier:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Kiplekker: met deze recepten zet je de lekkerste kipstukjes op tafel
Soms zit je buiten naast de barbeque, soms sta je in de keuken terwijl de regen buiten met bakken uit de lucht valt. Maar wat het weer ook is, je kunt altijd kip eten. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze zes lekkere kiprecepten. -
Wat Eten We Vandaag: Aardappelschotel bacon-ui
Aardappelen, maar dan net even anders. Deze ovenschotel met bacon en ui is comfortfood ten top. -
Met deze tool zie jij op welke toeslag of welk potje geld je recht hebt
Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren schuldhulporganisaties Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Zo kun je zelf raadplegen op welke voorzieningen je recht hebt. -
Koken & Eten
Terrassen voor de eerste lentezon: vaak eet en drink je buiten even goed als binnen
Altijd ergens eind februari is die dag er, de eerste zon die aanvoelt als de lente. Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer ziet dat dit het moment is dat veel horecaondernemers hun terras weer uit zetten. Klassiekers in de stad bieden een fijne basis voor het opsouperen van de lentezon, maar er gebeurt meer op het terras komend jaar, in de grote stad en erbuiten. -
PREMIUM
Huis vol ongebruikte aankopen? Zo voorkom je nutteloze uitgaven
Weinig geld hebben en toch flink uitgeven. Sommige mensen hebben een gat in hun hand. Waarom is het voor hen zo moeilijk om financieel pas op de plaats te maken?
-
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauw in knapperig korstje
Een licht stukje vis met een knapperig maar ook romig korstje, dankzij de toevoeging van kwark. -
-
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Vroeger keken we ’s avonds samen naar Disney+, maar nu wil ze niet meer
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. Deze week behandelt hij een patiënt met ernstige buikklachten. -
Onderweg? Deze gerechten neem je makkelijk mee
Het is weer zomer en er is geen beter moment om eropuit te trekken. Maar elke bestemming is leuker wanneer je het met lekker eten kan combineren. Daarom verzamelde Eatertainment voor ons deze vier handige recepten voor gerechten die je makkelijk kunt meenemen. Honderd procent achterbankbestendig!