Geen zin in koken? Dan kun je altijd nog een tosti frikandel speciaal maken
Koken & etenKoken na een lange week werken of studeren? Daar heb je niet altijd zin in. De vrijdagavond is dan ook perfect voor een gemakkelijke warme hap. Tosti bijvoorbeeld. Neem de variatie ‘frikandel speciaal’ die vele nieuwe fans lijkt te hebben.
Waarom geen twee snacks combineren die je op zichzelf al heel lekker vindt? De populaire smulsite Lekker en Simpel verzon een tijdje terug de knosti: een tosti met knakworst. Dat was een groot succes in huize Lekker en Simpel (de site van het echtpaar Jorrit en Sofie van Daalen Buissant des Amorie).
Nu is het tijd voor iets nieuws, vinden ze: de tosti frikandel speciaal. En dat vinden hun fans ook, getuige de bijna duizend reacties die de Facebookpost afgelopen etmaal kreeg. Veel fans wezen vrienden op het recept door hen in het bericht te taggen en velen uiten hun enthousiasme door te melden dat ze het recept gaan uitproberen.
Helemaal nieuw is het idee overigens niet. Erwin Delarosa postte op Smulweb een paar jaar geleden een vergelijkbaar recept. Ook de site Kookfans heeft een recept op de site staan van de onweerstaanbare combinatie. Op Pinterest is verder een video te vinden met een recept, waarbij de ingrediënten frikandel, witte boterhammen, currysaus en uitjes uiteraard essentieel zijn. Het gerecht komt overigens niet uit een tosti-ijzer of uit de pan maar uit de airfryer.
Dat juist een tosti veel fans heeft, is niet zo gek: hij is krokant en hartig. De combinatie met frikandel - de favoriete snack van ons land (we eten er jaarlijks zo'n 600 miljoen van) en curry maakt er een onweerstaanbare hap van.
Heb je zelf ook een uniek recept? Laat het weten!
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een debat willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.
Zo maak je een tosti uit de airfryer
Ingrediënten
1 (oven) frikandel
2 sneetjes casino witbrood
1 ui
Curry
Mayonaise
De bereiding vind je in de video van Airfryerkookboek.nl:
Meer weten over frikandellen? Bekijk de videoserie die John Bas maakte:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Dit gebeurt in je lichaam als je 's avonds nog aan het snaaien slaat
We houden er allemaal van om zo nu en dan 's avonds laat een snack te nemen. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden. Klopt die bewering? Deskundigen geven het antwoord. -
Zo chill word je echt van drankjes met CBD erin (hoewel de een gevoeliger is dan de ander)
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week onderzoekt Laura Obdeijn drankjes met CBD. -
Koken & Eten
Dit is waarom mensen een ayurvedische leefstijl volgen: ‘Ik viel 10 kilo af’
Ayurveda is een van oorsprong Indiase geneeswijze en een van de oudste gezondheidswetenschappen. Het begrip komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘de wetenschap van het leven’. Sommige mensen zweren dan ook bij deze leefstijl, maar wat is het eigenlijk? -
Meer privacy op WhatsApp: voortaan kun je je online-status verbergen en langer berichten wissen
Chat-app WhatsApp wordt op meerdere fronten aangepast om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo kun je verbergen dat je online bent en langer je berichten verwijderen. -
Wat Eten We Vandaag: IJskoffie op een stokje
Bij ijskoffie denk je meestal aan een verfrissende variant van koffie, maar het kan ook anders. Maak van jouw favoriete koffie een ijskoffie op een stokje. Serveer deze bijvoorbeeld na een diner in plaats van een traditioneel kopje koffie.
-
Koken en Eten
Italiaanse bolognesesaus uit een pot? Daar is meestal niets authentieks aan
Wie pasta bolognese wil maken, heeft in de Nederlandse supermarkten volop keus bij de kant-en-klare sauzen. Italianen halen hun neus op voor zo'n pot, maar gemakkelijk is het wel. De Consumentenbond hield achttien varianten tegen het licht. -
Wat Eten We Vandaag: Calzone met parmaham
Een calzone is een pizza waarbij de vulling in de dubbelgeklapte bodem zit. Calzone betekent ‘broek’ of ‘broekspijp’ wat niet meteen te herleiden is naar het gerecht, maar als je hier veel van eet moet de knoop van je broek wellicht wel los. -
Wat is een normaal bedrag voor op je spaarrekening? ‘In veel gevallen is 10 procent te weinig’
Budgetteren, sparen en rondkomen: dagelijks hoort budgetcoach Carolien Vos van haar klanten hoe moeilijk dat is en waar mensen tegenaan lopen. Ze deelt deze zomer haar beste tips. Vandaag: een financiële buffer.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer