Bier en blauwe kaas: een geweldige combinatie.
Volledig scherm
Bier en blauwe kaas: een geweldige combinatie. © Shutterstock / wideonet

Geen high tea, maar high beer: laat je pa huilen van geluk

Moederdag? Dan is het tijd voor high tea. Vaders hebben vaak meer met bier, dus Vaderdag zóu een geweldig moment zijn geweest om zo'n uitje te regelen voor de allerliefste pa van de hele wereld. Voor wie zelf aan de slag gaat, tipt bierkenner Alain Schepers vier bieren en bijpassende hapjes.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Allemaal aan de rivierkreeft in de strijd tegen invasieve exoten: ‘Ideaal hapje van de barbecue’
  PREMIUM

  Allemaal aan de rivier­kreeft in de strijd tegen invasieve exoten: ‘Ideaal hapje van de barbecue’

  Al jaren neemt de populatie Amerikaanse rivierkreeften in Nederland toe. De invasieve exoot vormt een bedreiging voor Nederlandse diersoorten, de waterkwaliteit én in beperkte mate voor de dijken. Daar graaft het dier namelijk gaten in. Daarom roept organisatie Good Fish, die zich inzet voor duurzame visserij, iedereen op: eet rivierkreeft, ‘een ideaal hapje van de barbecue'.