Hoe schenk je zélf bier in om een perfecte schuimkraag te krijgen? Biersommelier Sofie Vanrafelghem legt uit.
Volledig scherm
Hoe schenk je zélf bier in om een perfecte schuimkraag te krijgen? Biersommelier Sofie Vanrafelghem legt uit. © Unsplash

Geen bier zonder schuim: hoe krijg je de perfecte schuimkraag?

Koken & EtenNiets beter dan een mooie schuimkraag op je bier. Alleen gaat het soms mis als je het zelf inschenkt. Hoe zorg je dat je toch een goede laag schuim krijgt? En als het mislukt, helpt het dan om met een mes erin te roeren? De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem legt uit. 

  1. Stad krijgt concurrentie van dorp: ‘Het is net de Harbour Club, maar dan in Alblasserdam’
    Koken & Eten

    Stad krijgt concurren­tie van dorp: ‘Het is net de Harbour Club, maar dan in Alblasser­dam’

    Ineens was het overal druk in de stad. Elke kroeg zit vol, je kan niet meer reserveren in je favoriete restaurant en je staat weer ouderwets in de file op weg naar het centrum. Maar waarom zou je de stad in gaan als je ook gewoon in de buurt gezellig kan borrelen of goed kan dineren, redeneert foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer. ‘De goede horeca uit de stad neemt steeds meer de wijk naar de regio.’