Franse kok krijgt naheffing 14.000 euro voor lunches in eigen restaurant
Koken & etenEen kok op het Frans-Caribische eiland Guadeloupe heeft een enorme belastingaanslag gekregen vanwege de lunches die hij dagelijks genoot in zijn eigen restaurant. Die worden beschouwd als loon in natura en had hij eigenlijk moeten aangeven. Het gaat om een bedrag van 14.000 euro.
Chef-kok Arnaud Bloquel heeft twee restaurants op Guadeloupe. In een ervan is hij al drie jaar lang vrijwel continu aanwezig, aldus een Frans vakblad rond de hotellerie. De grote terugbetaling draait om de dagelijkse lunches die volgens de overheid zo'n 107 euro per keer kosten. Bloquel zegt dat van zo'n hoog bedrag geen sprake was. ,,Ik eet pasta of een ander eenvoudig, goedkoop gerecht, net als de anderen in mijn team.”
Die maaltijden kosten zo'n 6 euro, houdt de kok vol. Maar de belastingdienst gebruikte de kosten van een gemiddelde lunch als leidraad en die prijs ligt een stuk hoger. De werkelijkheid ligt genuanceerder, zegt de kok in L’Express. ,,Zoals alle koks, bewaar ik de beste producten voor klanten.”
Lees door onder het Instagrambericht
Verbijsterd
De vermeende chique lunches kwamen aan het licht toen een beambte van de Franse overheidsinstelling Urssaf bij de kok op bezoek was. Die vroeg aan de chef waar hij at. ,,Ik eet in mijn restaurant, aangezien ik daar mijn dagen doorbreng", legde hij desgevraagd uit.
Horecabedrijven moeten maaltijden, die als loon in natura worden beschouwd, opgeven aan de belastingdienst. Nu is de kok de overheid 14.000 euro schuldig. De kok is verbijsterd. Hij keert terug naar Frankrijk, zo heeft hij aangekondigd. ,,Een eiland beperkt je ambities.”
Een keertje goedkoop pasta eten? Deze macaronisalade is makkelijk en vult een heel gezelschap:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Luikse gehaktballen
-
Waarom we massaal eieren verstoppen en meer feitjes die je niet kende over Pasen
Pasen staat voor de deur. Bijna iedereen doet zich in de periode voor Pasen te goed aan chocoladepaaseitjes, maar wat weten we eigenlijk over deze paaslekkernij? -
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.” -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
PREMIUM
Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.”
-
Toeristen krijgen in Rome rekening van 430 euro voor spaghetti
-
-
-
Koken & eten
De beste airfryers op de markt: dit zijn de toppers
Hoewel nog veel mensen zweren bij een klassieke friteuse, neemt de populariteit van airfryers of heteluchtfriteuses jaar op jaar toe. De reden is simpel: het is iets gezonder en je huis ruikt beter achteraf. Dit zijn de vier beste van het moment. -
Wat Eten We Vandaag: Griekse quesadilla’s met muntyoghurt
Quesadilla’s zijn een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken. De quesadilla’s in dit gerecht geven we een Grieks tintje door de Kalamata olijven en feta. Een heerlijke variatie.