Franse astronaut eet op hoog niveau in ISS: in zijn koffer zitten sterrenmaaltjes
Koken & eten/videoWat eet je als je in een ruimteschip verblijft? Een broodje kan te veel kruimelen. Een krop sla is niet lang houdbaar. De Franse sterrenkok Thierry Marx ging de uitdaging aan.
Zelfs als je met een snelheid van 25.000 kilometer per uur om de aarde scheert, wil je best wel eens een lekker vorkje prikken. Maar probeer dat maar eens, als het voedsel niet op tafel ligt maar zweeft, en als je geen gaspitten hebt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: No-bake cheesecake ontbijttaartjes met passievrucht
Deze ontbijttaartjes hebben een zachte dadelbodem en zijn gevuld met roomkaas en kwark. Door de vulling te combineren met kokosyoghurt zijn de taartjes zeer geschikt als voedzaam ontbijt. Ideaal om een dag van te voren klaar te maken, zodat er ’s ochtends een heerlijke verrassing op je te wachten staat. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Koken & Eten
Dit zijn vijf overheerlijke aspergegerechten voor Hemelvaartsdag
Op Hemelvaartsdag is het goed asperges eten. Ze zijn nu zelfs lekkerder dan toen het seizoen begon, omdat de groente beter smaakt na een paar warme dagen. Hier zijn vijf gerechten waarin het witte goud uitstekend tot zijn recht komt. -
PREMIUMKoken & eten
Smaakverlies door corona? Joke Boon biedt eerste hulp
Veel ex-coronapatiënten kunnen ook na langere tijd niet meer ruiken. Zo’n 10 tot 15 procent houdt langdurig klachten. Dat tast hun levensgeluk aan. Joke Boon schreef een boek om hen te helpen.
-
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten. -
Wat Eten We Vandaag: Nasi Goreng
Nasi goreng is een van onze favoriete gerechten uit de Indonesische keuken. Het is net zo gemakkelijk om nasi zelf te maken, dus kant-en-klare pakjes zijn niet nodig. Wij serveren ’m met gerookte spekblokjes. Heb je ander vlees of restjes groente over in de koelkast? Voeg deze gerust toe, nasi goreng is een typisch no-waste recept. Geschikt voor kliekjes dus.