Geschilderde Paul Bocuse in zijn restaurant L’Auberge du Pont de Collonges in Collonges-au-Mont-d'Or bij Lyon.
Volledig scherm
PREMIUM
Geschilderde Paul Bocuse in zijn restaurant L’Auberge du Pont de Collonges in Collonges-au-Mont-d'Or bij Lyon. © REUTERS

Frans sterrenrestaurant L’Auberge zette de culinaire wereld op zijn kop


Michelin heeft het restaurant van Paul Bocuse zijn derde ster ontnomen. Correspondent Frank Renout sprak de wereldberoemde Franse kok toen die 90 jaar werd - een jaar voor zijn overlijden. Het restaurant bracht een revolutie teweeg in de culinaire wereld, blijkt uit het verhaal dat Renout in 2016 maakte.

In 1958 kreeg het restaurant van Paul Bocuse, in Collonges ten noorden van Lyon, zijn eerste Michelinster. ,,Het toilet was nog buiten.” In 1962 volgde een tweede ster. ,,We hebben toen pas echte servetten aangeschaft voor de klanten.’' In 1965 volgde een derde Michelinster, het maximaal haalbare in de culinaire wereld. ,,Hij maakte naam met zijn worst met warme aardappel,’’ schreef Paris Presse dat jaar. ,,Nu staan de klanten in de rij voor zijn mousse van kreeft.”