PREMIUM
Frans (83) en Lenny (80) bakken jaarlijks zo'n 1500 appeltaarten: ‘Recept is al 17 jaar hetzelfde’
Ze mogen met recht dé appeltaartbakkers van het Overijsselse dorp De Lutte worden genoemd. Jaarlijks worden er in de keuken van Frans (83) en Lenny (80) Huisken zo’n 1500 stuks bereid. Het krasse echtpaar bakt ze voornamelijk voor het eetcafé van hun zoon Maurits.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
-
Vraag naar tweedehands dieselauto’s stijgt: dit is de reden
Gebruikte diesels zijn weer meer in trek, zo blijkt uit cijfers die het moederbedrijf van verkoopsites Autotrack en Gaspedaal vrijgeeft. De toenemende populariteit van tweedehands dieselauto’s hangt zeer waarschijnlijk samen met het groeiende prijsverschil tussen de benzine- en dieselprijzen. -
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Quiche zonder deeg met lentegroenten
Een quiche maar dan zonder deeg en met veel lentegroenten: een koolhydraatarme maaltijd dus. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers
Lekker voor bij de borrel: deze gebakken feta met cherrytomaten, olijven en pepers.
-
Wat Eten We Vandaag: Auberginetosti Caprese
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem
Heb je wel eens gehoord van heekfilet? Het is een zachte, smaakvolle witvis die je voor veel recepten kunt gebruiken. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem. -
PREMIUM
Terrastest: hoeveel betaal je voor een drankje? ‘Prijzen voelen steeds ongemakkelijker’
Een biertje op het terras is in twee jaar tijd 15 procent duurder geworden, blijkt uit een terrastest van deze site. De hoge prijs brengt de lokale horeca in een spagaat. „We moeten soms een prijs vragen waar ook wij moeilijk achter kunnen staan.’’