FCK! Gevatte excuses Kentucky Fried Chicken voor kipcrisis
Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken neemt zichzelf vandaag op de hak met een paginagrote advertentie in de Britse krant The Sun. In plaats van het normale KFC-logo zijn op een lege kipemmer de letters 'FCK' te zien, kort voor 'fuck'. Daarmee wil het bedrijf benadrukken enorm te balen van de kipcrisis, die er de afgelopen week voor zorgde dat honderden restaurants in Engeland dicht bleven.
,,Een kiprestaurant zonder kip, dat is niet ideaal'', begint het bedrijf de verklaring onder de advertentie droogjes. ,,Excuses aan onze klanten, vooral degenen die naar ons toe kwamen om vervolgens te ontdekken dat we gesloten waren.''
KFC hield afgelopen week meer dan de helft van haar 900 restaurants in het Verenigd Koninkrijk dicht, omdat de kip niet op tijd kon worden geleverd. Dat kwam door opstartproblemen bij de nieuwe distributeur van KFC, bezorgbedrijf DHL.
Anders dan de oude distributeur Bidvest zou DHL nog niet goed zijn toegerust om vers voedsel te vervoeren. DHL wil de distributie vanuit één centraal depot regelen, maar dat bleek moeilijker dan verwacht.
Paniek
De dichte deuren van de restaurants zorgden bij menig kipliefhebber voor paniek. Meerdere mensen in Londen en Manchester belden zelfs de politie, die daar niet op zat te wachten. ,,Het is geen zaak van de politie als je favoriete restaurant niet het menu serveert dat je wenst'', aldus de eenheid in het Londense Tower Hamlets.
Hoewel de crisis rond het gepaneerde pluimvee ongetwijfeld een strop is voor het Amerikaanse bedrijf, kwam het meteen al met grapjes. ,,De kolonel werkt eraan'', twitterde KFC bijvoorbeeld. Daarmee verwees de organisatie naar de in 1980 overleden oprichter Harland David Sanders, van wie vandaag de dag nog steeds een getekende versie in het logo van de fastfoodreus prijkt.
Kip vernietigen
Een deel van de kip uit het depot moet nu overigens worden vernietigd, omdat het niet meer op tijd bij de restaurants kan komen. KFC hoopte de rest aan goede doelen en voedselbanken te kunnen geven, maar dat lukt volgens The Guardian nauwelijks. Verschillende voedselbanken in Engeland nemen namelijk niet snel vers vlees aan, omdat het voor hen moeilijk is op te slaan en goed te houden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Fish & Chips met bierbeslag en ravigottesaus
Voor de lekkerste fish & chips gebruik je bierbeslag om de witvis in te dompelen. Welke biersoort dat is kun je mee experimenteren: bokbier in de herfst of een witbier voor de warmere dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Speculoos-ontbijttaartje
Begin de dag feestelijk met dit speculoos ontbijttaartje. Lekker en voedzaam dankzij de havermout. Het taartje is warm het lekkerst, maar je kunt ‘m ook eerder afbakken en een paar dagen in de koelkast bewaren. -
Wat Eten We Vandaag: Romige kip Marsala
Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ is een Italiaans kipgerecht met romige saus. De saus wordt gemaakt met volle slagroom, champignons en Marsala wijn. Die laatste wordt geproduceerd op Sicilië. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
Wat Eten We Vandaag: Parmezaan-kipnuggets uit de airfryer met spicy mayonaise en citroendip
Zelf kipnuggets maken is helemaal niet moeilijk is en ook nog eens veel lekkerder dan een kant-en-klare diepvriesvariant. Deze Parmezaan kipnuggets uit de aifryer met zelfgemaakte spicy mayonaise en citroendip zijn ideaal voor het weekend.
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
-
-
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking. -
Wat Eten We Vandaag: Slawraps met pulled chicken en zure room
Gezond eten hoeft zeker niet teleurstellend te zijn, probeer bijvoorbeeld eens deze sla wraps met pulled chicken. Een koolhydraatarme maaltijd met veel groenten.