Fans Queer Eye dankbaar voor kooktips van Antoni in coronatijd: ‘Ik kan hier de hele dag naar kijken’
Koken & etenAntoni Porowski, de kok uit de populaire Netflix-serie Queer Eye, is een kookshow begonnen op Instagram. De serie heet Quar Eye, verwijzend naar de quarantaine waarin de halve wereld verkeert vanwege het coronavirus.
In de shows gaat de populaire kok aan de slag met alle ingrediënten die hij te pakken kan krijgen. Omdat ook in de Verenigde Staten veel mensen hamsteren, is het telkens weer afwachten waar hij zijn handen op weet te leggen. In de eerste aflevering maandag wilde hij het Mexicaanse eiergerecht huevos rancheros maken. ,,Want ik ben in Texas en dan doe je dat.” Hij geeft aan dat hij niet alle ingrediënten kon bemachtigen en adviseert om ‘als een Europeaan’ te shoppen. Dat betekent voor hem: in kleine beetjes, hoewel het gedrag in Europa inmiddels enigszins is gewijzigd.
Je moet niet voor zo veel maanden kopen. Laat ook wat voor andere mensen over
Met bonen, avocado’s, tomaten en limoen maakt hij in de eerste aflevering van afgelopen maandag ‘The Keep Calm-lette’. ,,Omdat we allemaal rustig moeten blijven in deze tijden’’. De rode uien wast hij even met water zodat ze minder scherp zijn. De eerste show, die hieronder te zien is, werd al meer dan een miljoen keer bekeken. Fans tonen zich blij en dankbaar voor de tips die Antoni geeft. Een grappige kookshow. ,,Mijn quarantaine-gebeden zijn verhoord", verzucht een volger. Een ander schrijft: ,,Ik kan hier de hele dag wel naar kijken.’
Nummer drie, van gisteren, is al anders van toon omdat Amerikanen van de autoriteiten het advies hebben gekregen om nog maar een keer per week boodschappen te doen. Jammer voor de populaire kok, want de supermarkt is zijn happy place en hij brengt er graag een uur of anderhalf door om te zien wat er allemaal is. Toch moeten we niet hamsteren, zegt Antoni. ,,Je moet niet voor zo veel maanden kopen. Laat ook wat voor andere mensen over.” Om die reden kookt hij met wat er nog in zijn koelkast is, zoals spinazie die hij overheeft van de dag ervoor.
Overigens is de Queer Eye-kok niet de enige die de opsluiting als een kans ziet om zijn kennis te delen. In de Belgische stad Leuven is chef-kok Felice Miluzzi van restaurant Rossi een eigen YouTube-kanaal begonnen met de naam ‘Stay at home con Rossi’. Daarin leert hij kijkers Italiaanse gerechten in een charmante taalkundige mengelmoes van Italiaans, Nederlands en Engels. Hieronder zie je hoe je kip met aardappelen en knoflook maakt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde puntpaprika’s met kastanjechampignons en bonen
Deze voedzame en goed vullende maaltijd is vegetarisch. Vaak worden paprika’s gevuld met gehakt, maar door de bonen, champignons en walnoten mis je het vlees in dit recept helemaal niet. -
Wat Eten We Vandaag: No-bake cheesecake ontbijttaartjes met passievrucht
Deze ontbijttaartjes hebben een zachte dadelbodem en zijn gevuld met roomkaas en kwark. Door de vulling te combineren met kokosyoghurt zijn de taartjes zeer geschikt als voedzaam ontbijt. Ideaal om een dag van te voren klaar te maken, zodat er ’s ochtends een heerlijke verrassing op je te wachten staat. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren de titel ‘Beste Bier van Nederland’ tijdens de Dutch Beer Challenge.
-
Koken & eten
Te veel blikken bonen en pasta gehamsterd? Dit kun je ervan maken
We zijn massaal aan het hamsteren geslagen vanwege het coronavirus; niet alleen wc-papier vindt gretig aftrek, mensen slaan ook massaal conserven in. Maar wat kun je de komende tijd doen met die overvolle voorraadkast? Hieronder geven we tips om te koken uit blikjes en potjes én delen twee koks een recept met houdbare producten. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
PREMIUMvoor jou geproefd
Groentechips: is het een goed alternatief voor een gewoon chippie?
Groentechips lijken gezond. Er zit immers groente in, toch? Maar is dat wel echt zo? En voor welke fiets je nét dat blokje om? We trekken vijf zakken open en laten ons deskundige, driekoppig panel testen op kraak en smaak.