PREMIUM
Expert haalt uit naar voedingsmiddelenindustrie: ‘De consument wordt belazerd’
Koken & EtenDe wetgeving is niet strak genoeg en er zijn niet genoeg toezichthouders om problemen tegen te gaan. Er gaat veel mis in de voedingsmiddelenindustrie, beweert voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer in zijn boek Leugens op mijn bord, dat volgende week verschijnt. De consument wordt belazerd, vindt hij.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Citroen-witte chocolade kwarktaart bites
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
Wat Eten We Vandaag: Rabarber compote
Rabarber is zurig en aards van smaak. Met de toevoeging van sinaasappel en kardemom wordt de smaak zoeter en frisser. Compote is een heerlijke toevoeging om door de yoghurt te roeren of om in gebak of op brood te gebruiken. -
Koken & eten
Dit is waarom je zuinig moet zijn met sojasaus
Sojasaus is een populaire Aziatische smaakmaker. Bij de sushi, door je wokgerecht, in de marinade van je vlees: de saus - gemaakt van gefermenteerde sojabonen - voegt aan veel gerechten extra veel smaak toe. Toch kun je er beter niet te scheutig mee zijn, waarschuwt het Voedingscentrum. -
Wat Eten We Vandaag: Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg
Deze Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg is een van de vele gerechten die Zuid-Afrika rijk is. In dit recept verwerken we onder andere kip, kurkuma en tijm. Drie ingrediënten die we veel terug zien komen in de Zuid-Afrikaanse keuken.
-
PREMIUMKoken & Eten
Deze groenten kun je beter niet invriezen (en nog 13 tips om je vriezer slim te gebruiken)
-
-
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.