Een stewardess serveert maaltijden op een KLM-vlucht in de jaren vijftig.
Volledig scherm
PREMIUM
Een stewardess serveert maaltijden op een KLM-vlucht in de jaren vijftig. © Nationaal Archief/Collectie Spaarnestad

Eten onderweg: ‘Naast me at iemand kippenbouten uit een mandje, dat vond ik zo leuk’

Koken & etenWat aten Napoleons soldaten? En waar is een picknick meer dan een paar kleffe boterhammen? Culinair historicus Charlotte Kleyn onderzocht voor haar boek het eten van reizigers, toen en nu. Ze gluurde ook in broodtrommels. ,,Wat we eten onderweg, zegt uiteindelijk iets over een eetcultuur.’’

  1. Boodschappen binnen 10 minuten in huis: Gorillas schudt bezorgmarkt op met flitsservice
    Koken & eten

    Boodschap­pen binnen 10 minuten in huis: Gorillas schudt bezorg­markt op met flitsservi­ce

    Ineens was Gorillas daar. Een supersnelle bezorger die je boodschappen binnen 10 minuten thuisbezorgt. Bijna te mooi om waar te zijn, zou je denken. Toch werkt het. Volgens het bedrijf zelf was het hoog tijd om de markt op te schudden met een nieuwe aanpak. Want traditionele supermarkten hebben te lang stilgestaan. ,,Hoeveel innovatie heeft er de laatste tien jaar nou plaatsgevonden?”
  1. Zo maak je de beste én bekendste tomatensaus van Zuid-Italië
    Play

    Zo maak je de beste én bekendste tomaten­saus van Zuid-Ita­lië

  2. Fan van hummus? Zo maak je thuis de traditionele variant
    Play

    Fan van hummus? Zo maak je thuis de traditione­le variant