Eatertainment
Volledig scherm
© Eatertainment

Er zijn volop mosselen: hoe eet jij ze het liefst?

Koken & etenEr zijn weer volop mosselen verkrijgbaar en dat betekent dat de populaire schelpen weer in kilo's de keuken in komen. Eatertainment deelt vier recepten: een klassieke met witte wijnsaus en drie manieren die je wellicht nog niet hebt geprobeerd.

 1. Mosselseizoen geopend in Yerseke: tien weetjes over het zwarte goud
  PREMIUM

  Mosselsei­zoen geopend in Yerseke: tien weetjes over het zwarte goud

  Restaurants serveren ze al een week, maar vandaag begint het officiële seizoen voor op de bodem gekweekte mosselen. Uiteraard in Yerseke, het epicentrum van de mosselsector. Voetbalanalist, ambassadeur van de Zeeuwse mossel en zelfverklaarde smulpaap Jan Boskamp is uiteraard van de partij. Hij lust ze zelfs rauw. Maar wat is het beste recept voor mosselen, wat kosten ze en waar kun je ze kopen? Tien weetjes over het zwarte goud.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.