Enschede kijkt uit naar opening biefstukrestaurant Loetje
Het bekende biefstukrestaurant Loetje komt naar het Volkspark in Enschede. Dat bericht kwam in mei 2019 naar buiten. Daarna bleef het stil. „De opening zal niet lang meer op zich laten wachten”, belooft de keten nu.
In mei zou dan eindelijk ‘de bekende biefstuk met jus’ worden geserveerd in Enschede. De exacte datum is nog niet bekend, maar volgende maand is het dus zover. „Mits de horeca natuurlijk weer open mag”, zegt een woordvoerder erbij.
In de wacht
Begin vorig jaar trok Loetje al in het pand van het voormalige restaurant De Jaargetijden middenin Het Volkspark. De enorme hekwerken rondom het pand maken voorbijgangers nieuwsgierig. Er wordt namelijk al maanden aan de verbouwing gewerkt. ‘Het duurt nog even, maar eind 2020 zullen we de deuren openen van Loetje Enschede’, meldt het restaurant nog steeds op de eigen website. Dat is dus niet gelukt. Enschede is overigens niet de enige locatie die nog op de opening van het restaurant wacht. Ook in Delft, Leiden en Arnhem worden nieuwe zaken geopend zodra de horeca uit de lockdown is.
Van biljart naar biefstuk
Loetje heeft op dit moment 22 vestigingen, voornamelijk in de Randstad. Met de komst naar Enschede opent het restaurant zijn eerste vestiging in Twente. Het gaat hard met de keten die in 1977 werd opgericht. Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer begon eigenlijk met een biljartcafé in Amsterdam. Toen hij zijn ossenhaas op de kaart zette zat de zaak al snel vol met liefhebbers en stond het biljart in de weg.
Loetje valt sinds kort onder de Restaurant Company Europe (RCE), dat ook bekend is van horecaconcepten als Stan&Co, Beers & Barrels en Popo The Mexican.
Veel inwoners van Enschede kijken uit naar de opening, zo blijkt uit een bericht op Facebook dat Tubantia deelde.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
-
PREMIUM
Jesse (25) wil dat de knop omgaat bij eten bestellen: ‘Horeca betaalt hoge kosten aan Thuisbezorgd’
In een tijd waarin veel horecaondernemers zijn aangewezen op bezorging lijkt Thuisbezorgd dé oplossing om maaltijden aan de man te brengen. Volgens Utrechter Jesse Enkelaar (25) is niets minder waar: ondernemers staan namelijk een flinke smak met geld af aan het platform. En dus kwam hij in actie. ,,Denk na over waar je bestelt.” -
Wat Eten We Vandaag: Krokante Parmezaan aardappeltjes met chipolata worstjes
Toe aan een makkelijke AVG-maaltijd? Kies dat voor dit lekkere recept, waarbij de oven het meeste werk doet. De aardappeltjes worden lekker krokant vanbuiten, terwijl de binnenkant zacht blijft. Heerlijk in combinatie met de runderchipolata worstjes en broccoli. -
Wat Eten We Vandaag: Franse plaattaart
Deze Franse plaattaart is op basis van prei en brie. Prei is, net als ui, scherp en pittig wanneer je het rauw eet. Door het kort te bakken en vervolgens te stoven in een groentebouillon, krijgt het een heerlijk zachte, iets zoete smaak. Dit combineert goed met de brie en walnoten. -
Wat Eten We Vandaag: Romige preisoep
Serveer deze preisoep met Gruyère en dille. Lekker, ook voor tijdens Pasen.
-
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
-
-
-
reageer
Uniek praktijkexperiment in supermarkten met prijsverhogingen voor ongezonde producten
Als gezonde producten goedkoper zijn of meer opvallen in de supermarkt, kiezen mensen er dan vaker voor? En laten klanten ongezonde producten links liggen als ze duurder zijn? Dat gaan wetenschappers van het Amsterdam UMC een jaar lang onderzoeken in 8 Coop-supermarkten in Nederland. Ze kijken ook of de aanpassingen daadwerkelijk gezondheidswinst opleveren. -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.