Eigenaar van Chinees restaurant is pijnlijk eerlijk over zijn gerechten: ‘Ik ben niet zo'n fan van onze versie’
Koken & etenChinees restaurant ‘Aunt Dai’ in de Canadese stad Montreal is ineens heel populair door social media. De eigenaar is op de menukaart extreem eerlijk over de gerechten die erop staan. Sinds een klant foto's van de menukaart postte op Twitter komen er meer klanten op het restaurant af.
Delen per e-mail
‘Aunt Dai is mijn favoriete Chinese restaurant in Montreal, maar de echte traktatie is het menu, met uiterst eerlijk commentaar van de eigenaar’, schreef twitteraar Kim Belair naast de foto's die ze maakte van de menukaart van het restaurant. Restauranteigenaar Feigang Fei beschrijft zijn Orange Beef als ‘niet zo goed als’ een ander gerecht op de kaart, de General Tao Chicken.
Erg lekker
Ook is Fei ‘geen grote fan’ van de zoete en pittige varkensreepjes, omdat het anders is dan de versie die hij at toen hij naar de universiteit in China ging. ,,Ik ben niet niet zo'n fan van onze versie.” Op de menukaart liet de eigenaar weten dat hij niet de kans had om zijn rundvlees met satésaus te proberen op het moment dat hij de beschrijving schreef. Wel is hij fan van het komijnrundvlees, hij noemt het ‘erg lekker’.
De tweet is sinds zondag 11.500 keer geretweet en meer dan 73.00 keer geliket sinds vorige week vrijdag. Door de online aandacht heeft het restaurant meer klanten getrokken. ,,Ik kreeg veel meer bestellingen dan normaal”, zegt Fei tegen nieuwssite Today. ,,Het is heel goed voor ons bedrijf.”
Voor elk gerecht een beschrijving
De reden dat Fei begon met de onthutsend eerlijke beschrijvingen is omdat klanten niet bekend waren met traditionele gerechten op het menu. Vaak bestelden ze dingen die ze eigenlijk niet wilden. ,,Veel mensen vonden het grappig en nuttig. De klanten moedigden me zo aan dat ik voor elk gerecht een beschrijving heb gemaakt.”
Hij legt uit dat het restaurant erg eerlijk wil zijn, zowel tegen zichzelf als tegen de klanten. ,,We willen niet dat ze met hoge verwachtingen komen en we ze daarna teleurstellen.”
‘Goede zet’
Recensent Ellen Willems, die schrijft voor De Gelderlander vindt de aanpak van Fei geweldig: ,,Het is een goede zet. De meeste restaurants gebruiken marketingtermen, maar eigenlijk moet je zelf ondervinden of het eten inderdaad lekker is.”
Gerechten aanbieden die je zelf niet geproefd hebt, vindt Willems wel een beetje raar. Je moet weten wat je verkoopt.
Op de ideale menukaart wordt volgens Willems transparant gesproken over wat er in de gerechten zit. Daarnaast moeten bijvoeglijke naamwoorden zoveel mogelijk achterwege gelaten worden: ,,Je kunt zelf bepalen of iets lekker is.”
Bekijk hier de video's over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Zo maak je zelf gemakkelijk heerlijke zuurkool - milder en knapperiger dan uit een pakje
Het mag buiten al wat warmer worden, maar winterkost en dan zeker zuurkool gaat er altijd in. Hier vind je de allerlekkerste versie volgens culinair auteur Laura de Grave. Zij deelt het recept om de zuurkool heel simpel zelf te maken. -
Koken & Weten
Waarom je moet uitkijken met sommige soorten goedkope kaneel
In Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is kaneel gezond? -
Kokende Jesse Klaver gaat viraal op social media: 'Dit is zo leuk om naar te kijken’
Met de verkiezingen in het vooruitzicht doen politieke partijen er alles aan om zich van hun beste kant te laten zien. En waar kunnen zij dat nou beter doen dan op social media? Ook GroenLinks zet haar beste beentje voor en is inmiddels al een aantal maanden actief op TikTok. Fractievoorzitter Jesse Klaver gaat nu een stapje verder, want met zijn TikTok-video ‘Koken met Klaaf’ verrast hij zijn volgers. ,,Maak hier alsjeblieft een serie van’’, luidt een reactie. -
Wat Eten We Vandaag: Naanpizza met broccoli en mozzarella
Naanpizza; heb jij dit al wel eens geprobeerd? Wij maken onze naanpizza vegetarisch met broccoli, mozzarella en olijven, maar je kunt hem natuurlijk beleggen met al jouw lievelingstoppings. -
Wetenschappelijk Bewezen
Zo beschadig je je lichaam als je te veel zout eet (en dat doet bijna iedereen)
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Marianne Geleijnse uit wat de gezondheidsrisico's van te veel zout eten zijn.
-
PREMIUM
Sneller uit het ziekenhuis dankzij eiwitrijke hapjes: beter voor de patiënt én goedkoper
Kokos-mangoshake, vegetarische kapsalon, een kaasbroodje met dip. Met zes kleinere eiwitrijke porties per dag, in plaats van de gebruikelijke drie, laat het HagaZiekenhuis patiënten beter en sneller herstellen. -
Wetenschappelijk Bewezen
Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
video
Topman Dirk van den Broek: Verlaag btw op groente en fruit naar 6 procent
Supermarktketen Dirk van den Broek begint vandaag een petitie met als inzet de verlaging van btw op groente en fruit (van 9 naar 6 procent). De supermarkt vindt het niet kunnen dat gezonde, verse producten vaak duurder zijn dan ongezonde boodschappen. ,,Hoogste tijd voor actie.’’