Eet je koolhydraatarm? Deze desserts maak je met veel minder suiker
Koken & EtenAls je met suiker wilt minderen, dan zijn desserts waarbij je geen of weinig suiker toevoegt een manier om jezelf toch te verwennen.
Dadelcake
Een lekkere cake of taart hoeft niet altijd roomboter, tarwemeel of toegevoegd suiker te bevatten. Deze dadelcake met amandelmeel is een goed voorbeeld. De zoete smaak komt van de dadels en de honing.
Chiazaadpudding met frambozenjam en munt
Deze pudding met frambozenjam en munt is perfect als ontbijt of snelle lunch. Je kunt ‘m de dag van te voren al maken en in de koelkast bewaren. Ideaal als je wat minder tijd hebt in de ochtend en de dag toch gezond wilt beginnen.
Suikervrije kersen-vanillepudding
Een simpele klassieker: kersenpudding. Deze is anders dan gebruikelijk: suikervrij en met vanille. Dit nagerecht steelt de show van de avond, serveer het daarom in mooie glaasjes voor een extra feestelijk effect. In dit gerecht zit wel een beetje honing.
Aardbeien-roomtaartje zonder suiker
Je hoeft geen patissier te zijn om dit heerlijke aardbei-roomtaartje zonder toegevoegde suiker op tafel te zetten. Het taartje is simpel om te maken en staat binnen 15 minuten op tafel. In dit recept gebruik je zoetstof in plaats van suiker.
Bosvruchtenpuddinkjes
Deze bosvruchtenpuddinkjes zijn makkelijk zelf te maken en lekker romig van smaak. Dit feestelijke toetje is ideaal om te serveren na een uitgebreid diner. Het voordeel is dat je het niet hoeft af te bakken en kunt het gemakkelijk een dag van te voren maken, zo stijft de pudding goed op. Dit recept is niet geheel suikervrij, je voegt een beetje agavesiroop toe.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Welke dranken geven grootste kater: vrijwilligers lieten zich vollopen voor experiment
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische empanadas met kastanjechampignons
Empanadas zijn pasteitjes uit de Argentijnse keuken die zowel met een hartige als zoete vulling worden gemaakt. Empanadas kun je gemakkelijk zelf maken met kant-en-klaar bladerdeeg. Over het algemeen worden ze gevuld met gehakt, maar wij gaan voor een vegetarische vulling en dat is net zo lekker. -
PREMIUM
Drukte bij de energievergelijkingssites: vast contract afsluiten of toch nog even wachten?
Drukte bij de energievergelijkingssites. Vandaag is de laatste dag dat je onder gunstige voorwaarden een vast contract kunt afsluiten. Vanaf morgen geldt de hogere opzegboete. Twee experts geven advies wat nu verstandig is om te doen: nog even wachten of toch een contract afsluiten? -
Koken & Eten
Je glaasje melk is spotgoedkoop: dat zorgt ervoor dat vlinders, insecten en vogels verdwijnen
Melk is erg goedkoop. Je betaalt voor een fles cola in de winkel twee keer zo veel als voor een pak melk. Terwijl er zoveel voor nodig is: koeien, weiland, transport en veel arbeidsuren van boeren.
-
PREMIUMMet video1
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Chocoladecake met hazelnoten
Een cake van chocolade met hazelnoten: wie wordt daar nou niet gelukkig van? De combinatie van chocolade en hazelnoten staat garant voor succes. -
Wat Eten We Vandaag: Griekse quesadilla’s met muntyoghurt
Quesadilla’s zijn een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken. De quesadilla’s in dit gerecht geven we een Grieks tintje door de Kalamata olijven en feta. Een heerlijke variatie.