Eerste zeewierbrood in de supermarkt
Het bevat twee soorten zeewier, de helft minder zout dan gewoon brood, maar méér vitaminen en mineralen en jodium. Zegt de producent over het eerste zeewierbrood, dat in 25 winkels verkrijgbaar is.
Het brood bevat tarwebloem, maar bestaat voor 20 procent uit zeewier. Een manier om de aarde minder te belasten, aldus bedenker Willem Sodderland van Seamore. Het bedrijf ontwikkelde eerder zeewierpasta, zeewierbacon en zeewierwraps, die bij Albert Heijn en Plus in het schap liggen. ,,Zeewier heeft geen schaars land nodig, geen zoet water of pesticide. Het is ongelofelijk duurzaam.’’
We willen eerst zoveel mogelijk mensen bekend maken met zeewierbrood
De zeewier moet nu nog uit Ierland, Bretagne en Zuid-Korea komen omdat de gebruikte soorten nog niet voldoende in Nederland voorhanden zijn. ,,Lokaal of regionaal zeewier gebruiken is op termijn zeker de bedoeling, maar daar is het nu nog te vroeg voor. We willen eerst zoveel mogelijk mensen bekend maken met zeewierbrood.’’
Subtiele smaak
Het brood, dat volgens Sodderland in de verte naar groente smaakt, is ontwikkeld met broodproducent Bbrood. Het doel was een ‘gewoon’ brood te maken dat je kunt beleggen als elk ander soort brood. ,,Het is een subtiele smaak’’, vindt Sodderland. ,,Voor mij smaakt het als gewoon brood. Niet heel hartig of vissig. We wilden het zo toegankelijk mogelijk maken.’’ Het brood is verkrijgbaar bij BBrood en bij de winkels van Marqt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Vraag het ons
Deze groenten kunnen je darmen in de war brengen
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert voedingsdeskundige Karine Hoenderdos de vraag: kunnen groenten je darmen irriteren? -
Keuringsdienst van Waarde: kijk of er water in je vis zit
Met een korte video waarschuwen de makers van de Keuringsdienst van Waarde tegen het gebruik van water in voedingsmiddelen. -
PREMIUMKoken & Eten
Is het slecht om te drinken bij je eten? Of is het juist gezond? Experts vertellen hoe het zit
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: eten en drinken tegelijk. -
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door.
-
PREMIUM
‘Alles is duurder geworden. Veel collega’s hebben het niet gered’
Rome heeft flink te lijden gehad van de corona-pandemie. Ongeveer een kwart van de economie in de Italiaanse hoofdstad is direct of indirect afhankelijk van het toerisme. Nu zijn de toeristen weer terug. -
Medewerker Starbucks maakt stotteraar belachelijk
Een barista van Starbucks heeft ontslag gekregen na een stotterende klant te hebben beledigd door hem na te doen. Het gebeurde in een filiaal van de koffieketen in Philadelphia in de Verenigde Staten. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar.