PREMIUM
Een zeer geslaagde cheesecake in oude ‘poepfabriek’, maar de slakken laten zich lastig uit hun huisjes pulken
gouden pollepelVan de ruim 500 horecazaken in Amersfoort, heeft zo’n driekwart zich genesteld binnen de stadsmuren. Andere uitbaters voegden zich bij winkelcentra of vonden hun habitat in de knusheid van wijken. En er zijn buitenbeentjes, zoals Marielle Heere en Arnaud Gravet.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Courgette fritters met romesco dip
-
Wat Eten We Vandaag: Klassieke quiche Lorraine
De Quiche Lorraine is ontstaan in de Franse regio Lotharingen. De hoofdingrediënten zijn room, eieren en spek. Leuk weetje: de naastgelegen regio Elzas heeft als typisch streekgerecht de flammkuchen, waarbij spek ook een van de belangrijkste ingrediënten is. Voor de quiche kun je zelf deeg maken, maar ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. -
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
PREMIUMDe Gouden Pollepel
De Kleine Parade biedt kleine shownummers met een verfijnde smaak
Leuk om te weten: 22 juli tot en met 7 augustus, De Parade in Utrecht. Lekker om te eten is De Kleine Parade, op een steenworp afstand van het bekende festivalterrein. Geheel in stijl met de culturele grote broer biedt dit podium kleine shownummers met een verfijnde smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Luikse gehaktballen
‘Boulets à la Liégeois’, ofwel Luikse gehaktballen, is een traditioneel streekgerecht uit het Belgische Luik. De gehaktballen worden langzaam gegaard in een zoetzure saus van azijn, bier en stroop. Lekker met verse frieten en een frisse salade.
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
-
-
-
PREMIUMDE GOUDEN POLLEPEL
Na een valse start zorgt de keuken van Schimmel 1885 toch nog voor een wauw in Woudenberg
Het kleine Woudenberg is niet weg te slaan uit de krant. Is het niet om de jongste burgemeester of de snelste veldrijder, dan wel om het gedonder rond het meer en tijdens de jaarwisseling. Hoog tijd om dit dorp nu eens van zijn lekkerste kant te ontdekken. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’