Karen Groeneveld schreef het ‘Kookboek van Rotterdam’ met veel nostalgische recepten én verhalen over de stad. Op de grote foto werden, begin vorige eeuw, op een kar mosselen verkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Karen Groeneveld schreef het ‘Kookboek van Rotterdam’ met veel nostalgische recepten én verhalen over de stad. Op de grote foto werden, begin vorige eeuw, op een kar mosselen verkocht. © Het Zwarte Schaap

Een recept voor een ruim 250 jaar oude gehaktbal? Dat vind je in dit kookboek

Een recept voor een gehaktbal uit 1763 of erwtensoep uit 1833. Natuurlijk de kapsalon, maar ook krootjes (in de rest van Nederland bietjes geheten) in drie varianten. Karen Groeneveld dook in eeuwenoude en nostalgische kookboeken en presenteert vrijdag het ‘Kookboek van Rotterdam’ met recepten én verhalen van vroeger.

  1. Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’
    PREMIUM

    Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’

    Of de kaas nou stinkt, rot, het zuur van maden bevatten, keihard of juist zacht is, de komende tien jaar verrast de Rotterdamse wijnbar Walsjérôt haar gasten elke week met een nieuwe kaas uit alle uithoeken van de wereld. Dat is de belofte van eigenaar Jelle Stelpstra die zijn vorige week voltooide kaascursus met zijn klanten wil delen. ,,Kazen zijn vaak oude producten met een verhaal.’’