Een lunch zonder brood? Dit zijn de vijf lekkerste rijstwafel variaties
Als alternatief voor brood wordt er steeds vaker naar de rijstwafel gegrepen. Daarom recepten om van jouw rijstwafel een gegarandeerd succes te maken.
Hüttenkäse rijstwafel
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Hüttenkäse
- Rucola sla
- Cherrytomaten
Bereiding:
- Besmeer de rijstwafel met Hüttenkäse.
- Werk af met cherrytomaten en rucola sla.
Bron: Biologisch Natuurlijk
Taugé rijstwafel met truffelmayonaise
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Truffelmayonaise
- Kaas
- Komkommer
- Tomaat
- Taugé
- Pijnboompitjes
Bereiding:
- Besmeer de rijstwafel met truffelmayonaise.
- Beleg de rijstwafel met een plakje kaas naar keuze.
- Snijd de komkommer en tomaat in plakjes en leg deze op het plakje kaas.
- Voeg de taugé, pijnboompitjes en indien nodig peper toe.
Bron: Goed Eten Gezond Leven
Ei avocado rijstwafel
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Ei
- Avocado
- Tomaat
- Spekje
Bereiding:
- Kook het ei.
- Bak de spekjes totdat ze lekker krokant zijn.
- Snijd de tomaat en avocado in plakjes en beleg de rijstwafel ermee.
- Verdeel het ei en de spekjes over de rijstwafel.
Bron: Chickslovefood
Julius Jaspers legt in deze video uit hoe je het perfecte ei maakt:
Pindakaas banaan rijstwafel
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Pindakaas
- Banaan
- Cranberries
- Cacao nibs
Bereiding:
- Besmeer de rijstwafel met pindakaas.
- Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de rijstwafel.
- Bestrooi de rijstwafel tenslotte met de cranberries en cacao nibs.
Bron: Lifestyle and dish by Maris
De rijstwafel pizza
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Tomatensaus
- Kaas
- Toppings naar keuze
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Besmeer de rijstwafel met de tomatensaus en bestrooi met kaas.
- Verwarm de rijstwafel in de oven op 200 °C, totdat de kaas is gesmolten.
- Beleg de rijstwafel tenslotte met de toppings naar keuze.
Bron: Fit Girl Code
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMcolumn
Vega is nog steeds een vrouwendingetje, mannen willen dat niet zo snappen
Vleesverslaafde verslaggever John Bas beleeft zijn Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Vooral vrouwen leven mee. Mannen zijn niet zo van vega. Afl. 5: weet je wat ook lekker is? -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje. -
PREMIUM
Insecten op het menu: ‘Ik gooi weleens krekelballetjes in de oven als borrelhap. Net een bitterbal’
Ze worden het voedsel van de toekomst genoemd, maar we lopen nog niet echt warm voor een gebakken eitje met meelwormen of salade met gefrituurde sprinkhaan. Toch kunnen we er maar beter aan wennen. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste?
-
PREMIUM1
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
-
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen
Voor wie zowel van stamppot als van vis houdt, is deze stoemp met schelvis en Hollandse garnalen een ideaal gerecht.