Volledig scherm
PREMIUM
Kasteleins bieden vaak een luisterend oor. © Shutterstock

'Een goede kastelein moet kunnen horen, zien en zwijgen’

Koken & etenAl dertig jaren runnen Kees van de Eeden (72) en zijn echtgenoot Theo Doomen (54) een café-restaurant in Maarheeze. De romantiek is een beetje verdwenen, vinden ze.

Met veel plezier kijken de horecamannen terug op het verleden. Ze hebben steeds een goed bezocht café gehad en ze organiseerden grote, burleske feesten. Hoewel hij nog iedere dag met veel plezier aan het werk gaat, vindt Kees van de Eeden dat de romantiek wel een beetje van het kasteleinsvak af is.

,,Veel mensen zijn kieskeuriger geworden. Ze stellen hoge eisen aan bijvoorbeeld het plekje waar ze willen zitten. Het rookverbod werkt ook niet bepaald sfeerverhogend. Mensen gaan nu buiten staan roken. Ik had laatst klanten die wilden dat ik net als vroeger aan tafel een saus bereidde. Sta ik daar met alle ingrediënten, gaan ze buiten staan roken. Ik kon ze roepen als de saus klaar was", zegt Van de Eeden. 

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.