Een cake op tafel binnen een paar minuten? Het kan!
Snel een cake op tafel zetten hoeft niet moeilijk te zijn, bewijst de mug cake. Het enige wat je nodig hebt is een magnetron, een magnetronbestendige mok en de benodigde ingrediënten. Zo zet je binnen een paar minuten een heerlijke 'mug cake' op tafel!
Vanille mug cake
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 el boter
- 2 el suiker
- 1 ei
- 1 el zure room (of yoghurt)
- Een paar druppels vanille extract
- 30 g bloem
- ¼ tl bakpoeder
Topping:
- 1 el boter
- 2 el bloem
- 1 el bruine suiker
- 1 tl kaneel
Bereiding:
- Smelt de boter in een mok voor 10 à 15 seconden in de magnetron.
- Voeg de suiker toe en roer tot het luchtig en romig wordt.
- Breek het ei in een kom en roer. Doe het geroerde ei in de mok.
- Voeg al roerend zure room (of yoghurt) en vanille extract toe, gevolgd door de bloem en het bakpoeder.
- Meng de topping-ingrediënten in een kom.
- Giet dit mengsel bovenop je cake mix.
- Verwarm de mok circa 1 minuut. Wanneer het er nog niet goed gegaard uitziet, verwarm je de mok nogmaals. Doe dit in etappes van 10 seconde.
Bron: Pretty Prudent
Bosbessen pannenkoeken mug cake
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 3 el bloem
- ¼ tl bakpoeder
- 2 tl ahornsiroop (of honing)
- 1 el melk
- 1 el plantaardige olie
- 1 ei
- 1 el bosbessen, vers of bevroren
Bereiding:
- Klop alle ingrediënten behalve de bosbessen samen in een mok. Mix tot een glad beslag.
- Roer vervolgens de bosbessen door het gladde beslag.
- Verwarm de mok circa 1 minuut. Wanneer het er nog niet goed gegaard uitziet, verwarm je de mok nogmaals. Doe dit in etappes van 10 seconde.
- Decoreer de cake met ahornsiroop (of honing) en bosbessen.
Bron: Gemma's Bigger Bolder Baking
Bananenbrood mug cake
Ingrediënten voor 1 persoon:
- ½ medium rijpe banaan, geprakt
- 1 el kokosmeel (of amandelmeel)
- 1 el pindakaas
- 2 à 3 el melk
- Chocolade druppels
Bereiding:
- Meng de geprakte banaan en kokosmeel in een mok.
- Voeg de pindakaas en chocolade druppels toe en mix tot een dik beslag.
- Voeg de melk per eetlepel toe en klop het beslag tot het romig en dik wordt.
- Verwarm de mok circa 1 minuut. Wanneer het er nog niet goed gegaard uitziet, verwarm je de mok nogmaals. Doe dit in etappes van 10 seconde.
Bron: The Big Man's World
Nutella mug cake
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 1 ei
- 5 el Nutella
- 2 el bloem
- Poedersuiker (optioneel als garnering)
Bereiding:
- Klop het ei in een mok.
- Voeg de Nutella al roerend toe.
- Mix de bloem door het beslag tot het glad is. Het beslag zal nog wel redelijk dik zijn, dit hoort erbij.
- Verwarm de mok circa 1 minuut. Wanneer het er nog niet goed gegaard uitziet, verwarm je de mok nogmaals. Doe dit in etappes van 10 seconde.
- Decoreer de cake met poedersuiker.
Bron: Babble
Lemon mug cake
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 4 el bloem
- ¼ tl bakpoeder
- 2 tl suiker
- 3 el melk
- ½ el plantaardige olie
- ¼ tl vanille extract
- 1 tl citroenrasp
- 1 el lemon curd
Topping:
- 120 ml slagroom
- 2 tl suiker
- ½ tl citroenrasp
Bereiding:
- Combineer alle cake ingrediënten behalve de citroenrasp en lemon curd in een mok. Meng alles tot het beslag glad is.
- Voeg al roerend citroenrasp en lemon curd toe.
- Verwarm de mok circa 1 minuut. Wanneer het er nog niet goed gegaard uitziet, verwarm je de mok nogmaals. Doe dit in etappes van 10 seconde.
- Klop, terwijl de mok in de magnetron zit, de slagroom en suiker. Als de slagroom stevige pieken vormt bij het omhoog trekken van de garde, is de slagroom klaar.
- Decoreer de cake met de slagroom en citroenrasp.
Bron: Kirbie's Cravings
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met spinazie en citroenboter
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
Wat Eten We Vandaag: Broccoliwafels met cherrytomaten en mozzarella
Broccoli: je houdt ervan of helemaal niet. Om toch wat groenten binnen te krijgen, hebben wij deze groente verwerkt in wafels. En geloof ons: het is verrukkelijk. Ook voor de moeilijkste eters onder ons is het lekker. Zo krijgen ze toch wat extra groenten binnen, terwijl ze genieten van broccoliwafels. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige.
-
PREMIUM
Duitsers moeten steeds minder hebben van hun oer-eigen worst
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Griekse quesadilla’s met muntyoghurt
Quesadilla’s zijn een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken. De quesadilla’s in dit gerecht geven we een Grieks tintje door de Kalamata olijven en feta. Een heerlijke variatie. -
PREMIUM
‘Zonder sla is een maaltijd niet compleet’: probeer deze drie maaltijdsalades eens!
Niemand weet meer precies wanneer, maar ineens was hij daar: de maaltijdsalade. En qua dressings maken chef-koks zich er niet meer met een jantje-van-leiden van af.