PREMIUM
Een bubbel van gelukzaligheid bij Huisje James in Ugchelen
Het is prachtig weer, de zon schijnt en we lopen langs Van der Valk hotel Apeldoorn – de Cantharel het grindpaadje op richting Huisje James. Dit had ook een ritje met de paardenkoets of het golfkarretje kunnen zijn, maar mijn tafelgast Joost van Manen en ik willen graag lopen.
Onderweg passeren we de moestuin vol ingrediënten die we later ook terugvinden op ons bord. Bij Huisje James vind je geen menukaart maar word je verrast met een meer-gangenmenu. Daarbij laat de keukenbrigade zich inspireren door de seizoenen, de Veluwse bossen, het wild en door de eigen groentetuin.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Deze spullen moet je uit je geparkeerde auto halen tijdens de hitte
De zon schijnt deze zomer weer op volle kracht en daar moeten we in de auto rekening mee houden. Sommige spullen kan je maar beter uit je geparkeerde auto halen, want ze kunnen voor problemen zorgen. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit is waarom de prijzen van patat en chips omhoog zullen gaan
De prijs van patat en chips gaat omhoog. Aanhoudende droogte bedreigt de oogst van onder meer aardappelen en uien. Een kleinere oogst leidt tot minder inkomsten voor akkerbouwers en uiteindelijk hogere prijzen in de winkel, melden de akkerbouwers. ,,Je ziet nu al dat de markt reageert op de verwachte prijzen.’’ -
Koken & Eten
Dit is de lekkerste versie van Máxima's lievelingskoekje (maar hij bevat niet dat ene heerlijke ingrediënt)
Een uitgebalanceerde vulling die niet te zoet is. De alfajor van Fabiana Ocaranza is uitgeroepen tot beste ter wereld. Een prestigieuze prijs voor deze delicatesse die mateloos populair is in Argentinië. Ook onze koningin is dol op deze koekjes. -
PREMIUM
Deze Aziatische supermarktketen is een groot succes: ‘Voor Conimex-zakjes hoef je hier niet te zijn’
Nooit meer zoeken naar asafoetida, shimeji paddestoelen, tapiocaparels en andere vreemde ingrediënten die het kookboek voorschrijft. Conimex-zakjes?! Wat moet je daar nog mee als je de producten gewoon vers kunt krijgen? Woensdag opende op het Rotterdamse Zuidplein een megavestiging van de succesvolle Aziatische supermarktketen Amazing Oriental. -
Plak jij nog tekst met control-V? Dat kan slimmer
We kopiëren en plakken honderden keren per dag op onze computers, maar door het net even anders te doen kan het ons een stuk makkelijker af gaan.
-
Terrasje gepakt met het goede weer? Hoe kom je snel af van je kater?
Wanneer het goed weer is, drinken we sneller een biertje of een glas wijn. Met een droge mond en een ontregelde maag als gevolg de dag nadien. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit welke middelen er zijn om die verschrikkelijke kater sneller te laten verdwijnen. En is er één specifieke soort drank die de kater minder erg maakt? -
Koken & Eten
Dit is waarom je bij je ijs in een hoorntje soms ook nog een koekje erbovenop krijgt
Een romig bolletje ijs op een hoorntje: een combinatie die je op een zomerse dag vaak ziet. Maar waarom krijgen we zo’n krokant hoorntje aangeboden: is het puur voor de smaak of heeft het echt een functie? En hoe zit het met het dunne koekje dat we bij ijs in een bekertje krijgen? Verschillende experts geven hun verklaring. -
Lissy en Pascal hebben niet één, maar twee banen: ‘Mensen verklaren me voor gek’
Voor het geld doen ze het niet. Dat kunnen ze makkelijk met één baan verdienen. Toch houden Pascal de Vos (37) en Lissy Cornelissen (23) er nóg een baan op na. Sommigen verklaren hen voor gek. Zelf zijn ze juist gelukkiger met twee banen.