Drink koffie uit een rode mok en 6 andere tips om meer te genieten van je eten en drankjes
Koken & EtenJe zintuigen zijn op allerlei manieren te beïnvloeden, ontdekte expert Russell Jones. Je wordt zelfs gelukkiger door jezelf te verwennen met fijne prikkels. Hieronder vind je tips, waardoor je nog meer geniet van lekker eten en drinken.
Delen per e-mail
Je drinkt een heerlijk wijntje op vakantie. Helemaal relaxt, uitzicht over de velden, authentiek restaurantje. Die rosé móet mee naar huis. Dat staat vast. Thuisgekomen blijkt die heerlijke wijn lang niet zo lekker te smaken als in dat speciale tentje op die warme zomeravond.
Herkenbaar? De Brit Russel Jones noemt het de paradox van de Provençaalse rosé. Die wonderlijke ervaring komt erop neer dat de smaak van je wijn niet alleen in het druivenvocht zelf zit, maar ook - misschien zelfs vooral - in alles eromheen: de krekels die je hoorde, de warme zon op je gezicht, de subtiele geur van de bloemen op tafel. Wat hij daarvan leerde: hoeveel invloed al je zintuigen hebben op je ervaringen.
Seksleven
Wees daarom alert op de prikkels die je omringen, schrijft Jones in zijn boek Waarom witte wijn beter smaakt wanneer je naar Blondie luistert. Omring je met de geuren en de geluiden die een prettig gevoel geven. Dan heb je een prettiger leven, is de gedachte van de expert.
Om te ontdekken hoe je dat doet, heeft de Brit - in het dagelijks leven 'zintuigelijk marketeer’ - alles gelezen wat los en vast zit over zintuigen en hoe die je ervaring veranderen. In zijn boek geeft hij tips hoe je je zintuigen in de watten legt. Of het nu gaat om je ontbijt, je werk, je seksleven of je etentje, voor elke situatie heeft hij advies. Zeven van zijn tips over prettig eten en drinken vind je hieronder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we laatste drie cadeaupakketten weg. -
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
Video Zo maak je de heerlijke gebaktballetjes van de Healthy Sisters
Healthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je gehaktballetjes in de tajine maakt. Kan ook in de pan!
-
risico's onderschat Bijna 60 procent denkt onterecht dat in een fles wijn zes glazen alcohol zitten
Nederlanders onderschatten de gevaren van alcohol. Risico’s zoals dementie en kanker zijn veelal onbekend. Vooral mensen die veel drinken hebben niet goed door welk effect drank op hun gezondheid kan hebben. Ook vinden zij het erg moeilijk een drankje te weigeren als hun vrienden wel drinken. -
Doe mee met de winactie en maak kans op cadeaupakket Pascale Naessens
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Vandaag geven we drie cadeaupakketten weg. -
PREMIUM
FIT Challenge: de recepten voor dag 4
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.