Dol op friet? Dan moet je deze zes andere soorten ook eens proberen
Koken & etenVandaag vieren Amerikanen Frietdag. Of Patatdag, net waar jij de voorkeur aan geeft. Hou je wel van die goudgele staafjes, gedoopt in mayo, curry of pindasaus? Dan is dit de ideale dag om ze te maken. En als je eens iets anders wilt proberen, bekijk dan deze alternatieve frietjes hieronder. Oók heel erg lekker.
Oké, misschien telt deze niet helemaal mee, want bij frietje rendang met zoetzure groenten eet je gewone friet. Maar hij hoort er wel bij omdat je hierbij geen frikandel, kaassoufflé of kroket eet, maar een stoofpot.
Een knap staaltje ‘omdenken’ van Eatertainment: appelfriet met zoete ketchup & mayo. Het gaat namelijk niet om een hartig maaltje maar om een zoete fruitvariant. De ketchup maak je met aardbeien en de ‘uitjes’ zijn piepklein gesneden stukjes appel.
Ook bij franchos gebruik je gewone friet maar in deze schotel zitten Mexicaanse smaken zoals guacamole en sour cream. Eroverheen gaat geraspte kaas en hup, in de oven.
Kip, patat en appelmoes? Ja, maar dan anders. Je maakt de appelmoes zelf en de frietjes maak je van groente. En de kip, die is knapperig en sappig.
Pangasius kun je met veel smaken combineren. Als je de filets in een plak ham wikkelt, zorg je voor extra smaak. Erbij zit een frisse hummus. De patatjes zijn in deze variant gemaakt van zoete aardappels.
Polenta is niet zo geliefd in Nederland. Het Italiaanse gerecht van maïsgriesmeel vind je waarschijnlijk lekker(der) als je knapperige frietjes van het meel maakt. Met gegrilde groenten en guacamole.
Hou je van klassiekers met een twist? Probeer deze versies eens van nasi, dame blanche en andere bekende gerechten.
Op zoek naar meer tips en inspiratie? Bekijk de video's over koken en eten hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Waarom het vreemd is om te stunten met varkenshaas: ‘Een varken heeft er maar twee’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Natuurlijk willen slagers méér vlees verkopen, maar wel van minder dieren. Dat betekent: van kop tot staart. -
Koken & eten
Kwark eten voor meer spieren: slimme marketing of goed advies?
In de supermarkt staat bij zuivel vaak expliciet vermeld dat het proteïne bevat. Een aanbeveling of vooral een marketingtruc? Laura Obdeijn zoekt uit het zit. -
Koken & Eten
Oproep om frikpics te maken: ‘Het is een beetje ordinair, maar frikandel is dé Nederlandse streetfood’
Een oproep van de frituurbranche: of we massaal foto's van onze vleesstaven willen delen. Frikandellen, voor alle duidelijkheid. Frikpics. -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn.
-
Wat Eten We Vandaag: Aardappelsoep met truffeltapenade
Deze aardappelsoep is feestelijk dankzij de toevoeging van truffeltapenade. We serveren de soep met zelfgemaakte crostini’s gemaakt van een Italiaanse bol. Restjes over? Gooi de soep niet weg, want de volgende dag is deze net zo lekker. -
-
-
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
Wat Eten We Vandaag: Loaded hotdog Asian style
De hotdog kent verschillende bereidingen. De variant met zuurkool en mosterd bijvoorbeeld is met recht een klassieker. Ditmaal kiezen wij voor een pittigere variant met koriander en srirachasaus: een aanrader.