Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants
Uit eten gaan – bijvoorbeeld op valentijnsdag – kan duur uitpakken, maar het hoeft niet. Zelfs in restaurants met een Michelin-ster kun je in veel gevallen voor een redelijk bedrag eten. De goedkoopste optie is Valuas in Venlo. Een menu van drie gangen kost daar 32 euro.
Dat blijkt uit een analyse van Kortingscode.nl. Op nummer twee en drie van de goedkoopste sterrenrestaurants staan Ratatouille Food & Wine in Haarlem en Sinne in Amsterdam, die 39 euro voor een menu vragen. Maar net iets daarboven qua prijs zitten Koriander in Drachten en De Swarte Ruijter in Holten met een menuprijs van 39,50. Hierbij is niet gekeken naar de totaalprijs, niet naar het aantal gangen.
Kortingscode heeft ook gekeken naar de gemiddelde kosten per gang en dan liggen de kaarten net even anders. Ron Gastrobar in Amsterdam blijkt dan de goedkoopste optie met een zesgangendiner voor 62,50 euro oftewel nog geen 10,50 euro per gang. Bij Cucina del Mondo in Heerlen is de gemiddelde prijs per gang 11,50 euro. Daarna volgt Rijks in Amsterdam met 11,67 euro per gang. De top5 bestaat verder uit Strandlodge in Winterswijk en Noble in Den Bosch met respectievelijk 12,38 euro en 12,40 per gang. Bij het berekenen is telkens uitgegaan van de reguliere prijzen. Acties zijn niet meegenomen in de analyse.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Kun je een supermarkt-ei uitbroeden? ‘Na zo’n drie weken hoor ik gepiep’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: kun je een ei uit de supermarkt uitbroeden? -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Wat Eten We Vandaag: Spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas
De combinatie spitskool, kerrie en ananas klinkt misschien gek, maar is verrassend lekker. Spitskool kun je op verschillende manieren bereiden. Wij kiezen voor wokken, want dan blijft veel van de smaak behouden.
-
PREMIUMKoken & Eten
Luca (20) maakt van zijn liefde voor Italië een cannoli-imperium: ‘Een eigen onderneming was een wens van me’
In een loods in Heinenoord ‘fabriceert’ de 20-jarige Luca Vasseur wekelijks een kleine 20.000 cannoli. Wat dat betreft is de naam van zijn onderneming goed gekozen: I Love Cannoli. ,,De aanloop naar Valentijnsdag was een gekkenhuis. Er is zeker een pallet aan handgemaakte, typisch Siciliaanse desserts de deur uitgegaan.”Hoeksche Waard -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Sperziebonen met spekjes en azijn
Boontjes met spek is een gouden combinatie. Geef het gerecht een extra dimensie door de toevoeging van krieltjes en appelstroop. -
PREMIUM
Bij dit hippe nieuwe Chinese restaurant geen rijsttafel of vettige babi pangang, maar kreeft en coquilles
Nederland telt steeds minder Chinese restaurants, maar in Bodegraven komt er juist eentje bij. Maar verwacht hier meer dan een bak vettige babi pangang.Bodegraven