PREMIUM
Dit Nederlandse merk is al decennia populair: musea tot in New York toe koesteren de ontwerpen
Koken & etenDe naam klinkt niet zo bekend als KLM of Douwe Egberts, maar in bijna ieder Nederlands huishouden zijn producten van Mepal te vinden. Mark Zegeling schreef een boek over het zeventig jaar oude bedrijf.
Delen per e-mail
Een drinkbeker, kampeerborden of een koelkastdoos voor vleeswaren. Bijna iedereen heeft wel iets van Mepal in huis. Het Achterhoekse bedrijf ontstond in 1950 en groeide uit tot een belangrijke internationale speler op de markt voor huishoudelijke producten. Vanwege het 70-jarige jubileum schreef Mark Zegeling het boek Mepal Vanzelfsprekend Bijzonder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
60(!) kilo frikandellen, shoarmavlees, hamburgers en kroketten gedumpt in de berm
Een hele trits frikandellen, lamskoteletten, hamburgers, kip en shoarma en hakvlees. Wel drie zakken vol vonden opsporingsambtenaren vanmiddag in de berm van de Hooge Voort in Linden. Nabij de A73-brug lagen de snackbar-lekkernijen voor het rapen. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 6
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Goeievraag.nl Waarom je sperziebonen beter niet rauw kunt eten
Hoe zit het toch met sperziebonen: kun je die ook rauw eten, net als sommige andere groenten? Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich het afvragen. Bonenexpert Joke Boon geeft antwoord. -
Demi Lovato onder vuur om pronken met gebraden kalkoen na knuffelen bij opvang
Zangeres Demi Lovato (28) gaat viraal op Twitter nadat ze trots een foto deelde van haar Thanksgiving-kalkoen. Onlangs bezocht ze immers nog een dierenopvang om levende soortgenoten te knuffelen, riep ze fans op een kalkoen te adopteren en roemde ze de dieren die hadden geleerd mensen te vertrouwen na eerder leed. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.”
-
risico's onderschat Bijna 60 procent denkt onterecht dat in een fles wijn zes glazen alcohol zitten
Nederlanders onderschatten de gevaren van alcohol. Risico’s zoals dementie en kanker zijn veelal onbekend. Vooral mensen die veel drinken hebben niet goed door welk effect drank op hun gezondheid kan hebben. Ook vinden zij het erg moeilijk een drankje te weigeren als hun vrienden wel drinken. -
Koken & eten Coronapatiënten die reuk verloren kunnen hun neus trainen
Dat is gek: je ruikt ineens niks meer en je lievelingsgerecht smaakt heel anders. Veel coronapatiënten verliezen hun reuk- en smaakvermogen door het virus. Onderzoeker Elbrich Postma van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is voor deze mensen. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitter’
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wél rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen.