PREMIUM
Dit is waarom baby’s zo enthousiast reageren als ze voor het eerst fruit proeven
Vraag het onsOns panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Vandaag beantwoord voedingsdeskundige Monica Mars de vraag hoe het zit met voorkeur van kinderen voor zoetigheid.
'Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe’, stelt voedingsdeskundige Monica Mars. ,,Gehoorzaam en volgzaam gedrag associëren we met de smaak 'zoet'. Zoet is bij uitstek een smaak die jong en oud aangenaam vindt en waar je iemand dus 'zoet' mee kunt houden.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
1 op 20 mensen krijgt diagnose fibromyalgie: ‘Onbegrip voor patiënten het moeilijkst’
Niet zichtbaar ziek, maar wel vergaan van de pijn en vaak nog een resem andere lichamelijke klachten erbovenop: dat is fibromyalgie. Wat veroorzaakt het en wat kan eraan gedaan worden? Jessica Van Oosterwijck, verbonden aan de universiteit van Gent, geeft een overzicht van de ziekte en de behandeling. ,,Het moeilijkst voor de patiënten is het onbegrip van de omgeving.” -
Een man verspreidde foto van crash onder medepassagiers: hoe kan dat?
Het was een flinke schok voor passagiers die afgelopen zaterdag op Schiphol in een vliegtuig wachtten: ze ontvingen zomaar een foto van een vliegtuigramp op hun iPhones. Hoe kan dat gebeuren, en wat doe je eraan? -
Wat Eten We Vandaag: Wentelteefjes met bramensaus
Brood over? Geen zorgen, wentelteefjes zijn het lekkerst wanneer ze gemaakt worden van oud brood. Het liefst gebruik je hiervoor dikke plakken. De bramensaus met kaneelpoeder maakt de wentelteefjes af. Serveer met een frisse kokosyoghurt. -
Koken & Eten
Zo hou je de hele dag door energie: ‘Alleen wielrenners mogen ontbijten met veel suikers’
Ongeacht of je verkeersleider bent, een IT-er, stratenmaker of hoe je je dag indeelt; niemand zit te wachten op een middagdip. ,,Door bewust te letten op wat je eet, en wanneer, kun je de hele dag door scherp blijven.” -
PREMIUM
Deze kroegbaas dronk 1000 liter bier per jaar maar stopte in één keer. Daar was wel iets heftigs voor nodig
Peer Brouwers is een kastelein die leeft op water en koffie. Dat was wel eens anders. Hij dronk 1000 liter bier per jaar. Zes jaar geleden stopte hij ermee, van de ene op de andere dag.
-
Koken & eten
Ontslag McDonald's-medewerkster - die paar nuggets at na haar werk - was onterecht
Een medewerkster van een McDonald's-restaurant in Maastricht diende afgelopen zomer zelf haar ontslag in toen ze kipnuggets had gegeten na werktijd. Na een rechtszaak moet het fastfoodbedrijf de vrouw echter weer aan het werk laten gaan en haar compenseren voor de maanden die ze niet heeft gewerkt. -
Koken & Eten
Pronken met glimmende fritessausbakjes aan je oor: McDonald's deelt kostbare sieraden van afval uit
Na de slippers van de Febo en sokken van de Lidl, kun je straks ook rondlopen met een ketting of oorbellen van McDonald's-producten. Gemaakt van afval, dat wel. Het is een nieuwe poging van de fastfoodketen om zwerfafval rond de restaurants aan te pakken. -
PREMIUMKoken & Eten
Als kind geen chips maar snoeptomaatjes krijgt van ouders, kan de dag van uitvinder Jos ‘niet meer stuk’
Als kind was hij bepaald niet van plan om in de voetsporen van zijn vader en grootvader te treden. Dat veranderde pas na de uitvinding van het snoeptomaatje. Een kleine twintig jaar na de presentatie van de ‘Tommie’ en met een pensioen dat steeds dichterbij komt, blikt Jos van Mil terug op een inmiddels al behoorlijk lang leven in de tuinbouw.